8 Tips – Wat Kun je Doen Als je Gepest Wordt?

pesten tips almere en lelystad
Pesten is al heel lang een probleem en het lijkt steeds erger te worden. Eerst was het allen op school maar nu zie je ook veel meer ‘cyberpesten’ ofwel mensen die andere via internet gaan pesten.

Vaak overkomt het je gewoon en weet je niet wat je kan doen als je gepest wordt. Omdat het gelukkig altijd bij anderen gebeurd en niet bij jou…en nu wordt jij gepest.

Hieronder een aantal tips die je misschien kunnen helpen als je gepest wordt:

  1. Probeer uit de buurt te blijven van degene die pest: Als je telkens in de buurt gaat zitten van de pestkop dan maak je het gemakkelijk voor hem of haar. De eerste stap is om uit te weg te gaan.
  2. Versterk je met anderen: Zoek andere kinderen of ouderen op die je kunnen helpen. Als ze zelf gepest zouden worden zouden ze het ook zeer fijn vinden als ze hulp van anderen krijgen. Samen sta je Sterk!
  3. Loop sterk weg: Als de pestkop toch nog bij je komt loop dan sterk weg en ga ergens heen waar jij je veilig voelt.
  4. Praat met anderen: Als je bent vertel het aan anderen, praat erover. Vertel wat er gebeurt is aan anderen, zoals misschien je ouders/leraar iemand van je sportclub of iemand anders die je kan vertrouwen.
  5. Kijk naar een oplossing: Denk niet in problemen maar in oplossingen, probeer met degene die je vertrouwd een oplossing te vinden hoe jij dit in vervolg kan proberen te voorkomen.
  6. Het ligt niet aan jou: Vaak denken degenen die gepest worden dat het aan hun ligt maar het tegendeel is vaak waar en het ligt zeker niet aan jou!
  7. Doe dingen waar je blij van wordt: Als je gepest wordt dan is het beste wat je kan doen om even afleiding te zoeken in dingen die jij leuk vind om te doen. Waar wordt jij blij van? Doe dat elke dag!
    weerbaarheid almere en lelystad
  8. Bescherm jezelf! Als de pestkop je gaat slaan of schoppen dan mag jij jezelf beschermen en verdedigen. Probeer de pestkop op afstand te houden en maak het moeilijk voor de degene die pest.

Hopelijk heb je iets aan deze tips en helpt het bij het stoppen van pesten.

Mocht je hulp nodig hebben schroom dan niet om contact met mij op te nemen en dan zal ik kijken wat ik voor je kan betekenen.

Fijne dag!

Vriendelijke groet,

Youri SwartYouri Swart
Inspirator | Trainer | Coach
martialarts4succes@gmail.com
06-181 654 10

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie