Gebruik de Kunst van het Schaduw Boksen.

Schaduwboksen of schaduw vechten is niet alleen maar domweg slaan of schoppen in de lucht. Wanneer je bezig bent met schaduwboksen dan gebruik jij je  eigen verbeelding in je hoofd.

Voorbeeld: Er staat een aanvaller recht voor je die een rechter stoot geeft richting je gezicht. In je gedachten ontwijk je hem met je linker, rechter of beide armen en misschien gebruik je hierbij ook een stap. Of je maakt een stapje naar achteren of je doet iets heel anders om een stoot op je gezicht te voorkomen.

Wat je ook verzint en hoe je het doet is niet het punt er zijn verschillende mogelijkheden. Het punt is dat je met je gedachten een aantal scenario’s afspeelt en hiermee jij jezelf traint.

Je bent jezelf aan het oefenen voor verschillende aanvallen en mogelijkheden en onmogelijkheden. Je geeft jezelf diverse mogelijkheden om een aanvaller te stoppen en je creatieve brein train je om diverse situaties na te bootsen.

Muhammad Ali die onder water aan het schaduwboksen is.

Muhammad Ali die onder water aan het schaduwboksen is.

Boksers (zoals Muhammad Ali,), kickboksers,  vechtkunstenaars met zwaarden, worstelaars en vele andere mensen die een vechtsport hebben of nog steeds beoefenen doen aan een soort van ‘schaduw vechten’.  Bruce Lee deed dit in zijn films voor een spiegel.

Dit ‘schaduwboksen’ is zeer effectief en ik geef ook met regelmaat aan mijn studenten dat ze bijna elke oefening of beweging zonder trainingspartner kunnen oefenen. Uiteraard moet je het dan al later in het ‘echt’ doen met je trainingspartner om te kijken of het ook echt werkt.

Gebruik ‘Schaduwboksen’ op je Werk
Op je werk kun je dit idee zeer effectief toepassen je kunt bijvoorbeeld een gesprek mentaal voorbereiden door het gesprek voor jezelf af te spelen in je hoofd en te oefenen met ‘lastige’ vragen en opmerkingen en wat jij hierop zou kunnen antwoorden. Je kunt diverse situaties nabootsen en hiermee jezelf goed voorberieden op bijvoorbeeld een belangrijk gesprek.

Gebruik het in je dagelijks leven
Het leuke is dat je het idee van schaduwboksen in je dagelijkse leven zeer effectief kan toepassen. Je visualiseert hetgeen wat er gebeurd en je zoekt doormiddel van je creativiteit een oplossing. Het leuke hiervan vind ik zelf dat er eigenlijk altijd wel een oplossing is.

Doe het in de auto, als je op de fiets zit, als je op de bus staat te wachten of  zelfs wanneer je lekker onderuit op de bank ligt 😉

Veel bekende sprekers, acteurs etc.  staan voor de spiegel hun tekst en hun rol te oefenen voordat ze ‘live’ gaan.

Gebruik  schaduwboksen en je zult zien dat het je zal gaan helpen.


Youri Swart - Blackbelt MindsetHet bovenstaand artikel is een fragment uit het ontwerp van mijn nieuwe boek: Black Belt Mindset, welke ik momenteel aan het schrijven ben. Andere artikelen kun je lezen op deze pagina. Ik selecteer en publiceer een gedeelte uit het boek en plaats deze als ‘werk in uitvoering’ om je mee te nemen in het proces en ik zou graag je gedachten en feedback willen hebben op hetgeen wat ik aan het schrijven ben. Laat het graag onderaan in een reactie weten wat je ervan vind 😉

Youri Swart – Inspirator | Trainer | Coach youriswart
Ik Youri Swart heb mijn ‘gewone baan’ opgezegd om mijn droom na te gaan en dat is mijn passie uit te oefenen:’Mensen coachen en trainen om meer zelfvertrouwen te krijgen, steviger in hun schoenen te laten staan en zich zowel mentaal als fysiek weerbaarder en sterker te maken en het beste uit de ander te halen’ Dit doe ik voor bedrijven en particulieren in groepsverband en individueel (En met VEEL plezier!). Ik geef samen met een team van trainers, trainingen, workshops, clinics en cursussen in Zelfverdediging en Weerbaarheid voor bedrijven en particulieren (volwassenen en kinderen) in Almere en Lelystad.

Als mensen tegen je zeggen ‘Dromen kunnen niet uitkomen, vertel hen dan over mijn verhaal’

Voor meer info voor onze effectieve trainingen voor kinderen zie onze website www.jingwukids.com

Volwassenen zie onze website, www.iucta.nl 
Trainingen en workshops voor bedrijven: http://budoworkshop.com

Trainingen en workshops voor bedrijven: http://budoworkshop.com

Of stuur een mail voor meer info,martialarts4succes@gmail.com

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie