Waarom de Meeste Mensen Anders Moeten Denken.

Ken je het programma ‘Obese’ welke is overgewaaid uit Amerika? Waarin in Nederland presentatrice Wendy van Dijk mensen met zwaar overgewicht binnen een jaar tijd helpt om af te vallen?

Vaak zie je in dit programma dat het lukt en dat ze echte ‘vechters’ zijn om hetgeen te bereiken wat ze willen, maar waar ze in mijn ogen eigenlijk tegen ‘vechten’ is hun onderliggende gedachten / patronen die ze ervan weerhouden om juist wel of juist niet gezond gaan leven.

Het is niet dat ze het niet ‘willen’ maar in hun onderbewustzijn zijn ze geconditioneerd om zichzelf te trakteren om wel ongezond te gaan leven. Je hebt ook een vervolg op het programma waarin ze gaan kijken hoe het ermee gaat met de deelnemers die een jaar lang begeleid zijn om een ‘nieuw leven’ te creëren.

Hierin zie je ook dat de terugval enorm groot is omdat hun onderliggende gedachten nog niet helemaal de ‘knop om’ heeft kunnen zetten. Maar als je ziet dat ze eenmaal deze ‘mentale knop’ hebben gevonden en hebben omgezet dan lijkt het wel of ze door het vuur kunnen gaan.

Het zit ‘tussen je oren’: Verander je Gedachten, Verander je Resultaten
Het zit letterlijk tussen onze oren en het is juist de kunst om het in ons hoofd goed op een rijtje te krijgen, natuurlijk is dit niet in een dag te realiseren, dit kost tijd, net zoals veel andere dingen die je voor elkaar wilt krijgen, je zult moeten oefenen en oefenen net zolang doorgaan totdat het je lukt, dat is wat ik noem de ‘Blackbelt Mindset’.

Je zult de knop letterlijk moeten omzetten en te kiezen voor een gezonder levensstijl. Vandaag een nieuwe dag beginnen en alles wat je hiervoor deed achter je te laten voor wat het is.

De meeste mensen wachten af dat er iemand of ‘iets’ naar hun toekomt om hun probleem op te lossen.  Ze zien niet in dat ze vaak zelf de oplossing zijn van hun probleem.

Wanneer je in een afwachtende houding blijft zitten dan gebeurt er niets! En als er dan iets wel gebeurd dan is dat meestal niet in jou voordeel.

Jij bent de oplossing van jou problemen.

Als je de denkt in problemen dan zul je problemen krijgen,  denk in oplossingen in plaats van problemen.

Wanneer je oplossingsgericht denkt dan zul je dingen wel voor elkaar krijgen. Nee, dit is niet altijd even gemakkelijk maar het is de moeite zeker waard.

Een hele goede tip die ik je kan geven heb ik van een van mijn UCT Wing Chun studenten uit Lelystad:

‘Vaak kun je een oplossing makkelijk vinden door jezelf af te vragen of het eigenlijk wel een probleem is. Is het wel een probleem of maak ik er zelf een probleem van?’

Vaak ligt de oplossing dichterbij dan je denkt!

Je zult dit moeten toepassen om te zien dat deze manier van denken je gaat helpen. Wanneer je in oplossingen gaat denken dan zul je zien dat het WEL mogelijk is om de dingen voor elkaar te krijgen die je graag zou willen hebben of doen.

Overall is een oplossing voor en zolang het verlangen groot genoeg is naar iets beters dan zul je merken dat het je gaat lukken.


Youri Swart - Blackbelt MindsetHet bovenstaand artikel is een fragment uit het ontwerp van mijn nieuwe boek: Black Belt Mindset, welke ik momenteel aan het schrijven ben. Andere artikelen kun je lezen op deze pagina. Ik selecteer en publiceer een gedeelte uit het boek en plaats deze als ‘werk in uitvoering’ om je mee te nemen in het proces en ik zou graag je gedachten en feedback willen hebben op hetgeen wat ik aan het schrijven ben. Laat het graag onderaan in een reactie weten wat je ervan vind 😉

Youri Swart – Inspirator | Trainer | Coach youriswart
Ik Youri Swart heb mijn ‘gewone baan’ opgezegd om mijn droom na te gaan en dat is mijn passie uit te oefenen:’Mensen coachen en trainen om meer zelfvertrouwen te krijgen, steviger in hun schoenen te laten staan en zich zowel mentaal als fysiek weerbaarder en sterker te maken en het beste uit de ander te halen’ Dit doe ik voor bedrijven en particulieren in groepsverband en individueel (En met VEEL plezier!). Ik geef samen met een team van trainers, trainingen, workshops, clinics en cursussen in Zelfverdediging en Weerbaarheid voor bedrijven en particulieren (volwassenen en kinderen) in Almere en Lelystad.

Als mensen tegen je zeggen ‘Dromen kunnen niet uitkomen, vertel hen dan over mijn verhaal’

Voor meer info voor onze effectieve trainingen voor kinderen zie onze website www.jingwukids.com

Volwassenen zie onze website, www.iucta.nl 
Trainingen en workshops voor bedrijven: http://budoworkshop.com

Trainingen en workshops voor bedrijven: http://budoworkshop.com

Of stuur een mail voor meer info,martialarts4succes@gmail.com

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie