Braziliaans Jiu Jitsu Lelystad in Almere tijdens de BJJ Flevo Open 2014

Afgelopen zaterdag 20 September 2014 was er weer een Braziliaans jiu jitsu (BJJ) toernooi in Almere. Welke georganiseerd werd door ‘Brazilliaans Jiu Jitsu Flevo Open‘ welke in de topsporthal in Almere poort gegeven werd. Dit keer deden er maar liefst 246 deelnemers mee aan het toernooi uit binnen en buitenland.

Hieronder een korte impressie welke gemaakt is door Almere lokaal op Youtube:

 

Ook dit jaar deden er van Braziliaans Jiu Jitsu Lelystad een tweetal mee aan dit toernooi Youri Swart en Menno van Eijk.

Youri deed voor het eerst mee als ‘blauwe bander’ in de gewichtsklasse 82,3 kg. Hieronder zijn eerste (en laatste) partij en had deze verloren op ‘submision’ omdat zijn tegenstander hem een triangle chocke had gegeven (een bloedverwurging) waarbij Youri helaas moest aftikken.

Menno deed had zijn eerste toernooi ooit in het braziliaans jiu jitsu en omdat hij een zwarte band in het judo heeft moest hij tijdens dit toernooi meedoen in de ‘blauwe band’ klasse.

Hieronder Menno zijn eerste wedstrijd in de +100 gewichtsklasse. Helaas moest zijn tegenstander opgeven omdat zijn schouder uit de kom was.

Iedereen die een medaille had gewonnen kon zich opgeven voor de ‘open gewichtsklasse’ en hierin strijden alle winnaars in dezelfde band categorie tegen elkaar maar dan wel in verschillende gewichtsklasse tegen elkaar. Waarbij Menno zijn gewicht goed in de strijd kon gooien.

Hieronder Menno zijn eerste partij tegen een zeer sterke tegenstander Tim van team Kaishin waarbij op het nippertje had gewonnen omdat de tijd voorbij was. zie hieronder de partij:

Menno zijn tweede partij in de open klasse:


Menno zijn tegenstander had goed door dat je het beste naar zijn rug kan gaan en het daarna op te lossen met een verwurging. Zeer goed aangepakt door zijn tegenstander en mooi leermomentje voor Menno 😉

Menno zijn 3e partij welke hij had gewonnen op verwurging:

Al met al weer mooie en leerzame punten welke we weer in onze training mee kunnen nemen!

Tot op de training 🙂

Meer info over Braziliaans Jiu jitu op deze pagina.

Team Academie Voor Vechtkunst en Leiderschap

martialarts4succes@gmail.com 

UCT Wing Chun Lelystad (volwassenen)
http://www.iucta.nl

Brazilliaans Jiu Jitsu Lelystad (volwassenen)
martialarts4succes@gmail.com 

Jing Wu Kids Almere & Lelystad
http://www.jingwukids.com

Strong Defense Almere (Tieners & Volwassenen)
StrongDefense 

Bedrijven:
http://www.budoworkshop.com

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie