My Braziliaans Ju Jitsu Journey: Witte Band VS Blauwe Band

helio-gracie

helio-gracie

Een van mijn doelen van vorig jaar was het behalen van de ‘Blauwe band’ in het Braziliaans Ju Jitsu, (dit is een sport welke ik sinds een aantal jaar naast het Wing Chun aan het doen ben).

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het niveau van een ‘Blauwe band in Braziliaans Ju Jitsu’ heb onderschat en ik dacht dat het eigenlijk makkelijker zou gaan. Ik ben zelfs naast mijn wekelijkse groepstraining sinds 1,5 jaar ook wekelijks privé training aan het volgen om mijn niveau naar een ‘hoger plan’ te krijgen.

Alhoewel het mij nu wel steeds beter gaat, zie ik toch echt in dat ik nog even moet blijven oefenen om ‘Blauwe band waardig’ te zijn. Oefenen, oefenen en oefenen.
a-black-belt-is-a-white-belt-who-never-quit

Mijn focus was blauwe band maar ik zie in dat ik eerst  een zeer goede witte bander in het Braziliaans Ju jitsu wil worden. ..anders ga ik van een ‘slechte witte bander naar een slechte blauwe bander’..en dan begint dit proces weer helemaal opnieuw 🙂

Mijn focus moet niet het behalen van een band zijn, mijn focus is om een zeer goed te zijn als witte bander, hier ga ik aan werken!

THIS IS MY JOURNEY, MY LIFE IS MY DOJO

Over Youri Swart
Mijn naam iyouris Youri Swart en samen met mijn lieve vriendin Irene hebben wij een prachtige dochter genaamd Yara. Als ik niet bij mijn gezin ben dan hou ik mij vooral bezig met mijn passie en dat is lesgeven bij Vechtkunst en Leiderschaps Academy wat ik momenteel fulltime doe. Je kunt mij altijd een berichtje sturen of dit nu een project, samenwerking, feedback of ‘gewoon’ werk is youri.swart@gmail.com – ik zou het leuk vinden om van je te horen. Bedankt voor het langskomen!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie