10 Redenen Waarom Vechtsporten Voordelen hebben op Kinderen

In een cultuur waarin het lijkt dat geweld verheerlijkt wordt in alles om ons heen, in muziek, videospelletjes en tv programma’s is het niet voor de hand liggend dat u uw kind opgeeft voor training in de vechtkunst / vechtsport.

Hoewel er in de vechtkunst / vechtsport gerelateerde ‘actie films’ tot de rand toe gevuld te lijken met gewelddadigheid en bloederige verwondingen kunt u verrast worden dat veel vechtkunst / vechtsport programma’s zeer gunstig zijn voor kinderen.

intro
Hieronder vind u 10 redenen waarom u vechtkunst / vechtsport trainingen te overwegen voor uw kinderen:

 1. Het bevorderen van Zelfdiscipline: In de meeste scholen voor de vechtkunst / vechtsport wordt gefocust op zelfdiscipline. Kinderen vandaag de dag zijn zo gewend aan het ontvangen van ‘korte bevredigingen’ waarin zelfbeheersing en discipline vaak ver te zoeken is. Kinderen die met  vechtkunst / vechtsport bezig zijn worden voortdurend herinnerd aan hoe essentieel (zelf)discipline voor hun is.
 2. Het stimuleren van de Sociale vaardigheden: Kinderen die het moeilijk vinden om in sociale omgevingen nieuwe mensen te leren kennen en vrienden te maken kan een ruimte gevuld met leeftijdsgenoten en een gemeenschappelijk belang zijn voordelen hebben. Kinderen in de speeltuin hebben niet altijd veel raakvlakken maar wanneer ze beide een vechtkunst / vechtsport delen zijn vaak beter in staat om elkaar te leren kennen. Oefeningen die gezamenlijk gedaan moeten worden kan vriendschappen bevorderen omdat de kinderen ‘gedwongen’ om samen aan hun vaardigheden te werken.
 3. Het Stimuleren van de Fysieke Activiteiten:  De vechtkunst / vechtsport is een zeer goede manier om een kind van de bank af te krijgen en zich meer bewust te laten maken van zijn of haar fysieke vaardigheden.
 4. Het leren van doelen te stellen: In de meeste vormen van vechtsporten / vechtkunsten wordt er een ‘prestatie systeem’ gehanteerd waarbij de banden en de streepjes op de banden (‘slips’) worden verdiend. Wanneer uw kind streeft naar een nieuwe band of slip dan leert hij waardevolle lessen over het instellen en het bereiken van zijn doelen.
 5. Verhogen van hun Zelfvertrouwen:  Het gevoel van eigenwaarde krijgt een ‘boost’ doordat uw kind een nieuwe beweging beheerst of een nieuwe band verdient. De kinderen die worstelen met een laag gevoel van eigenwaarde krijgen meestal meer vertrouwen naarmate de tijd die het kind stopt in het beoefenen in de vechtkunst / vechtsport.
 6. Het bevorderen van respect naar anderen: Tijdens het beoefenen van een vechtsport / vechtkunst is het vaak een vereiste dat degene naar zijn instructeur en medestudenten respect moet geven. In de kindercultuur van vandaag de dag is respect voor een autoriteit (ouders, leraren en andere volwassenen) niet altijd aanwezig. Door middel van het beoefenen van een vechtkunst / vechtsport zal uw kind leren wat respect is en hier aan herinnerd worden.

  Jing wu kids

  De Jing Wu Kids studenten buigen uit respect naar de leraar en naar elkaar.

 7. Het stimuleren van het oplossen van een conflict zonder te vechten: Denken dat vechtsporten / vechtkunsten het alleen kunnen oplossen door middel van fysiek geweld te gebruiken komt vaak van televisie en films. In veel vechtsporten / vechtkunsten wordt er geleerd hoe je op een vreedzame en niet gewelddadige manieren conflicten kunt oplossen en het belang van het vermijden van fysiek contact.
 8. Het verbeteren van de luistervaardigheden: In de vechtkunst / vechtsport wordt geleerd hoe je beter kunt luisteren en je aandacht (focus) erbij kunt houden. Waardoor het concentratievermogen verhoogt wordt en de ontwikkeling hierdoor verbeterd wordt.
 9. Het ontwikkelen van teamwork: Er zijn maar weinig dingen die een kind zich eigen maakt in de vechtkunst / vechtsport zonder dat hij daar geholpen wordt door zijn medebeoefenaars. Samenwerken om nieuwe dingen te leren is een zeer belangrijke levensles die in de vechtkunst / vechtsport wordt onderwezen.
 10. Verbetering van andere gebieden in het leven: De voordelen van de vechtkunst / vechtsport eindigen vaak niet alleen in de dojo (ruimte waar een vechtkunst wordt beoefend) maar ook ver daarbuiten. Het zelfvertrouwen, de verbeterde conditie, respecteren van anderen zal uw kind ook kunnen helpen om zijn of haar weg te vinden in het leren en in het omgaan met anderen op school,  thuis en in de algemene ontwikkeling van het kind op weg van volwassenheid.

Wanneer je nog steeds zorgen maakt over de neiging van gewelddadig gedrag van uw kind dan kan het nuttig zijn om een paar ‘dojos’ / sportscholen te bezoeken in uw omgeving.  Praat met de leraren, medewerkers, en andere ouders om een idee te krijgen op welk manier er les wordt gegeven en doe een beetje zelfonderzoek.

Misschien vind u het zelfs zo leuk om het met de gehele gezin samen te gaan doen 😉

{Uiteraard kan ik het niet laten om ‘reclame’ te maken van de trainingen welke ik onder andere zelf geef: Voor kinderen  en volwassenen in Almere en Lelystad www.warrioracademy.nl maar ook voor bedrijven en instellingen en 1 op 1 trainingen }

Zoals vele mensen om mij heen weten ben ik zeer enthousiast over de vechtkunst / vechtsport en denk ik dat het een zeer effectieve manier is om u en uw kind een positieve bijdrage zal gaan leveren. Het heeft het in ieder geval bij mij persoonlijk zeer veel geholpen en daarom vind ik het ook leuk om als trainer / coach te zien om andere te zien groeien van een onzeker persoon naar iemand die ‘rechtop door het leven’ gaat.

Fijne dag!

Youri


Youri Swart – Inspirator | Trainer | Coach

youri swartIk Youri Swart heb mijn ‘gewone baan’ opgezegd om mijn droom na te gaan en dat is mijn passie uit te oefenen:

’Mensen coachen en trainen om meer zelfvertrouwen te krijgen, steviger in hun schoenen te laten staan en zich zowel mentaal als fysiek weerbaarder en sterker te maken en het beste uit de ander te halen’

Dit doe ik voor bedrijven en particulieren in groepsverband en individueel (En met VEEL plezier!).Je kunt mij altijd een berichtje sturen of dit nu om een project, samenwerking, feedback of ‘gewoon’ omdat je het wilt martialarts4succes@gmail.com – ik zou het leuk vinden om van je te horen.

Als wij een band hebben, dan hebben wij elkaar via deze weg ontmoet.

Bedankt voor je bezoek ;-)

PS: Wat ik aan het doen ben is een onderdeel van mijn test.

 • 2 Jaar geen Alcohol en wat ik (nog meer) heb Ontdekt. | The New Way.

  14 december 2013 om 22:30

  […] zijn de onderstaande artikelen ook interessant voor je: –  Waarom JIJ je hart moet volgen –  10 Redenen Waarom Vechtsporten Voordelen hebben op Kinderen –  Een maand geen Facebook –  Rots en Water Almere: Cursus voor Volwassenen! (Start 10 januari […]


  Beantwoorden
 • Remco Falkema

  23 januari 2014 om 00:22

  Indrukwekkend stuk, sensei titus jansen is de leraar van koga ryu ninjutsu bij de Gin Ryu Dojo te Musselkanaal. Hij heeft een speciale ninja les voor kinderen ontwikkeld dat heet: shinobi kids een jeugd les gebaseerd op spelenderwijs aanleren van zelfvertrouwen discipline doorzettingsvermogen en sociale interactie binnen het Koga ryu Ninjitsu systeem. http://www.ginryudojo.nl


  Beantwoorden
  • martialartssuccesacademy

   24 januari 2014 om 11:40

   Dankjewel voor je reactie Remco.

   Ik zou het mooi vinden als je meer een reactie zou plaatsen met misschien een aanvulling op het bovenstaande?

   Fijne dag!

   Youri Swart


 • Als Het Allemaal Gemakkelijk Was. | The New Way.

  25 januari 2014 om 17:27

  […] je de top in het bedrijfsleven, in de (top) sport of anders (vechtkunst? ) zul je er iets voor moeten inleveren.  En de meeste mensen zijn niet bereid om dit te […]


  Beantwoorden
 • 8 Tips die je Buiten Kunt Doen. | The New Way.

  12 maart 2014 om 13:34

  […] Sporten – Doe een sport die je leuk vind, tennis, voetbal, vechtsport/vechtkunst, of anders maar doe het lekker […]


  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie