Tips voor Ouders om Uw kind te Helpen in ons Trainingsprogramma

Er zijn veel redenen (zie ook: 10 redenen waarom vechtsporten voordelen hebben op kinderen) waarom ouders hun kind op een vechtsport/vechtkunst doen en hieronder hebben we er een paar:

 • Het bevorderen van Zelfdiscipline.
 • Het stimuleren van de Sociale vaardigheden.
 • Het Stimuleren van de Fysieke Activiteiten.
 • Het leren van doelen te stellen.
 • Verhogen van hun Zelfvertrouwen.
 • Het bevorderen van respect naar anderen.
 • Het stimuleren van het oplossen van een conflict zonder te vechten.

Hieronder een aantal tips welke uw kind kan helpen om nog beter te slagen in ons trainingsprogramma:

 1. Geniet van de ontwikkeling van uw kind – probeer niet te forceren om uw kind ‘harder te laten trainen’, ‘beter zijn of haar best te doen’. Een van de simpelste en zeer effectieve zin welke je kan zeggen is: ‘Ik vind het geweldig om je te zien trainen’. Grootheid kan niet door iemand anders opgedrongen worden en dit groeit door plezier hebben in de trainingen. Coach less, Love more! 
 2. Houd contact met zijn of haar vooruitgang – Als het lukt probeer dan minimaal 1x per twee weken een training van uw kind bij te wonen om de vooruitgang te zien.
 3. Oefen de levenslessen in de praktijk – Als wij het in de les hebben gehad over ‘respect’ probeer dan thuis een voorbeeld te geven wat respectvol gedrag is en nog beter probeer respectvol gedrag te laten zien aan uw kind. Goed voorbeeld doet volgen 😉
 4. Houd het einde voor ogen – Wat was de reden om uw kind op te geven voor onze trainingen? Wilde dat uw kind meer zelfvertrouwen zou krijgen, meer focus, zichzelf weet te beschermen in onvriendelijke situaties? Helaas kan bepaalde vaardigheden niet na 1 les eigen gemaakt worden en dit kost nu eenmaal tijd. ‘’A black belt is not something that you wear, its something you become’’ 
 5. Vraag niet aan uw kind of hij wil trainen – Net zoals op de basis of middelbare school heeft uw kind niet altijd zin om te gaan, maar ze gaan er toch naartoe.
 6. Trainingen inhalen– Mocht uw kind zijn les missen probeer dan dezelfde week de training in te halen of (samen) thuis te oefenen.
 7. Exameneisen doornemen – Eens in de zoveel tijd samen met uw kind de betreffende examens eisen doornemen en te kijken hoe hij/zij ervoor staat en eventueel vragen te bedenken welke uw kind ons kan stellen voor of in de training.
 8. Thuis oefenen – Het meest belangrijke om uw kind nog succesvoller te maken in zijn of haar training is de gewoonte te ontwikkelen om wekelijks naar de trainingen te laten komen en te genieten van de trainingen in het algemeen. Uw kind te ‘pushen’ om thuis te trainen kan soms contraproductief zijn en kan leiden tot verveling en onnodige strijd. Mocht u uw kind willen aanmoedigen om thuis te trainen dan hebben we heironder een paar hulpmiddelen:
  • Wees consistent: Het helpt het beste om een vaste tijd en dag thuis te trainen en hieraan te houden.
  • Hou het kort: 10-15 minuten is voldoende en beginners kunnen zelfs met nog minder voldoen.
  • Beloon uw kind: Thuis trainen moet leuk zijn en blijven en een compliment of anders kan uw kind motiveren om vaker thuis te trainen.
  • Wees niet te streng: Uw kind zal vooruitgaan en verwacht niet te veel in een korte tijd. Probeer twee goede dingen op te merken wanneer je 1 verbetering maakt 😉
  • Maak het leuk: dat is het meest belangrijke voor succes op langer termijn. Je kan het bijvoorbeeld leuk maken om je kind te vragen of hij hetgeen aan je wil leren wat er die dag in de les is onderwezen. Filmpjes bekijken van hetgeen wat er geleerd moet worden of een stootkussen aanschaffen om er meer diversiteit in te brengen.
 9. Train samen met je kind – Misschien wel het allerleukste! Train samen met je kind, thuis, buiten, op vakantie, in het bos, park of waar dan ook 😉

  Train samen met je kind

  Train samen met je kind

 10. Houd ons op de hoogte – Mochten er vragen zijn of andere dingen die u tegenkomt dan hebben we voor ouders ook een groep waarin je vragen/suggesties en anders kan delen en beantwoorden, aanmelden via link.

Mochten er nog andere tips zijn die nog ontbreken laat het ons weten!!

Tot in een van de trainingen.

Fijne dag!

Youri Swart en Instructeurs Team Kungfu Academy
www.warrioracademy.nl 

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie