Wat Kun je als Ouder Doen als je Kind Gepest Wordt?

Wij, als trainers in het geven van zelfverdediging en weerbaarheid, komen vaak met kinderen in contact die op school gepest worden. Wij vernemen diverse situaties van kinderen die mentaal gepest worden (inclusief meidenvenijn), maar ook fysieke pesterijen zoals schoppen en slaan door andere kinderen.

Stop het pesten in Almere en Lelystad

Stop het pesten in Almere en Lelystad

Vaak krijgen we te horen van ouders dat ze tegen hun kind zeggen ‘Bijt van je af en kom op voor jezelf’. Kinderen weten zich vaak geen raad met dergelijke opmerkingen en tevens heeft het vaak geen zin om dit te doen. Vaak helpt een specialistische training hierbij en nemen kinderen met regelmaat veel meer van een ander aan dan van de ouders zelf.

Een aantal tips voor ouders:

 • Communiceer met uw kind:
  Blijf praten met uw kind over hetgeen er gebeurd is, zodat u en uw kind meer inzicht krijgen in wat er is voorgevallen.
 • Communiceer met de school:
  Indien uw kind op school is gepest laat het de docent weten en blijf contact houden met de school.
 • Stimuleer zelfredzaamheid:
  Leer uw kind zelfstandig dingen op te lossen, zodat hij / zij ook gaat handelen zodra er een probleem voordoet zoals o.a. gepest worden. Vaak zie wij dat ouders hun kinderen het soms te makkelijk maken en te veel uit handen nemen. Stimuleer als ouder om uw kind dingen meer zelf op te laten lossen.
 • Houd een logboek bij.
  Indien het pesten aan blijft houden, houd dan een logboek bij van wat er is voorgevallen. Schrijf hierin de datum, tijd, locatie en welke mensen erbij betrokken waren (Voorbeeld Rapportage: Pest Rapportage – Wat Kun Je Als Ouder Doen Tegen Pesten).
 • Check- Check- Dubbel- Check
  Blijf uw kind goed in de gaten houden nadat uw kind is gepest. Soms kan uw kind zeggen dat er niets meer aan de hand is, terwijl dit toch echt niet zo is.

Hopelijk heeft u iets aan deze tips en geeft het een bijdrage aan u en uw kind. Mocht u en uw kind hulp nodig hebben schroom dan niet om contact met mij op te nemen.

Fijne dag!
Vriendelijke groet,

Youri SwartYouri Swart
Inspirator | Trainer | Coach
martialarts4succes@gmail.com
06-181 654 10

.

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie