UCT™ Wing Chun Lelystad Organiseert Aikido Training 25 juni 2012

Aankomende maandag 25 juni zal er Aikido Training gegeven worden in de dojo in de koploper in Lelystad.

 

De aikido training zal voor zowel kinderen als volwassenen zijn alle leden zijn van harte welkom om mee te doen aan deze training. Er zijn geen kosten aan verbonden, en het is alleen voor leden van onze club.


Wat is Aikido?
Aikido is budo, een Japanse krijgskunst die zijn ontstaan vind halverwege de 20e eeuw. Aikido is ontworpen door O sensei Morihei Ueshiba, na een leven aan budo te hebben gewijd. In Aikido word veel gebruik gemaakt van circulaire bewegingen, de Aikidoka ontwijkt of wend de aanval af, zodat deze geneutraliseerd wordt, en gebruikt door middel van deze circulaire bewegingen de energie van de aanval, en stuurt deze terug naar de aanvaller. De circulaire bewegingen monden vaak uit in een klem, of worp of combinatie van beide. Door de aanvaller uit balans te brengen en zijn aanvals-energie tegen hem te gebruiken is Aikido ook uitermate geschikt voor mensen die fysiek niet erg sterk zijn. Er is bij Aikido dan ook geen noodzaak voor grote fysieke kracht. Een correcte uitvoering van de techniek is veel belangrijker, hierdoor is het mogelijk om Aikido actief te blijven beoefenen tot op hoge leeftijd.

Aikido onderscheid zich van andere krijgskunsten door het vredelievend karakter. O sensei zelf was een vredelievend mens, en om die reden zijn de technieken in Aikido erop berust een aanvaller te neutraliseren, en tot inkeer te brengen in plaats van hem te verwonden of te doden. Vergis je echter niet in de effectiviteit van Aikido, hoe ontspannen een techniek gebruikt kan worden zo destructief ook kunnen de gevolgen zijn als je kiest radicaal te handelen. De Aikidoka heeft dus een keuze, en ook een verantwoordelijkheid om verstandig met deze macht om te gaan.

Vrij vertaald betekend Aikido:
Ai= harmonie
Ki= innerlijke kracht/levensenergie
Do= de weg

Letterlijk genomen word dit: De weg om in harmonie met ki te leven. O sensei wilde de harmonie tussen mensen terug brengen. Daarom is er binnen Aikikai Aikido geen plaats voor competitie. De grondlegger was van mening dat competitie mensen niet naar elkaar toe zou brengen, maar juist jaloezie en strijd zou creëren, dit door het feit dat er bij competitie een winnaar is, maar natuurlijk ook een verliezer. In Aikido is het nu juist de bedoeling om dit punt van winnen, verliezen en strijd los te laten en te overstijgen.

Tijd: 19:00- 20:00uur

Instructeur: Fred de Ruijter, 2edan (Aikido centrum Almere)Tot dan!

Vriendelijke groet,

Youri Swart
www.flavours.me/youriswart

Namens:Team Kung Fu Academy Flevoland

Wing Chun Lelystad (volwassenen)
http://www.iucta.nl

Jing Wu Kids Almere & Lelystad
http://www.jingwukids.com

Blog voor leden
http://www.kungfu-flevoland.blogspot.com

Wij geven instructie / lessen in Martial Arts, zelfverdediging, Wing Chun, judo, Braziliaans jiujitsu, Escrima en Karate, voor kinderen (‘jing wu kids’), tieners en volwassenen in Almere en Lelystad, Flevoland.

——– Almere Flevoland, Lelystad Flevoland, Taekwondo, Karate kinderen, Jiu-Jitsu / Jiu-jitsu, worstelen, kickboksen, Hapkido, Judo, Kung Fu, Bruce Lee’s Jeet Kune Do, Escrima, Kali Arnis, Wushu, Aikido, Judo, Kempo / Kenpo , Yoga, taichi, zelfverdediging Opleiding, Praktische Street Defense, zelfverdediging voor vrouwen, anti -pesten, Geweld op het werk, geweld op school, Personal Training, Boksen, wapens, Extreme Martial Arts (XMA), Black Belt training.

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie