Workshop Zhineng Qigong Lelystad (Volwassenen)

Het Team van UCT Lelystad organiseert op zondag 27 maart 2011 een Chi-kung (Zhineng Qigong) workshop voor onze leden. Deze workshop zal gegeven worden door Els Geelhoed van http://www.5seizoenen.nl/

Wat is Zhineng Qigong?
Zhineng Qigong is een medische Qigong-methode uit China. Qigong wordt in China al 5000 jaar beoefend. Dr. Pang Ming heeft het beste uit talloze traditionele Qigong vormen gecombineerd met al even oude kennis van traditionele Chinese geneeskunde en nieuwe wetenschappelijke inzichten.
Dr. Pang Ming

Zhineng Qigong is een meditatie in beweging die de gewrichten soepeler maakt, de spieren in het lichaam verstevigt en coordinatie en concentratie verbetert.

Zhineng Qigong is een effectieve methode die je leert je lichaam te voelen, je ziel te begrijpen en een groot gevoel van tevredenheid te ervaren. De verbinding met je kern wordt versterkt, met wie je werkelijk bent, waardoor je beter keuzes kunt maken in je leven.

Wie is Els Geelhoed?
Geboren en getogen beneden de grote rivieren, ben ik na een prachtige periode met ons gezin in de randstad, in de Flevopolder komen wonen. Aanvankelijk nog werkzaam als budgetconsulent in de randstad, werd ik me steeds meer bewust van het effect van de rust en de ruimte van ‘de polder’en de verademende werking van de wisseling van de seizoenen. Ik besloot een mogelijkheid te zoeken om zelfstandig te kunnen werken in mijn nieuwe woonomgeving. Via scholing van allerlei aard; voetreflexzone massage, Chinflex voetmassage,lymfdrainage massage (volgens dr. Vodder) NLP-practioner, workshops Ayurveda, ademtherapie enz., ging ik onbewust op zoek naar wat zich als mijn passie zou ontwikkelen: fascinatie voor de z.g. PNI-reactie (reactie van het psycho-neuro-immuun systeem). Een bio-feedback reactie die o.a. wordt geactiveerd door bovengenoemde massages en het beoefenen van Qigong. Het effect van deze reactie is, eenvoudig gezegd, dat lichaam en geest van een ongewenste stress-toestand naar gewenst rust en herstel worden gebracht. Ons zelfherstellend vermogen wordt, in de breedste zin van het woord, geactiveerd verhoogd en versterkt. Ik genoot al vele jaren de weldadige effecten van de traditionele vormen van Tai Chi en Qigong toen ik in 2006 kennis maakte met Zhineng Qigong. Alles wat ik tot dat moment aan positieve ervaringen had beleefd aan Chinese beweegkunst werd opeens vele malen uitvergroot, dieper- en bewuster waargenomen. Een heerlijke ervaring. Ik volgde lessen bij Nederlandse docenten en Chinese Masters. Inmiddels ben ik Qing-Bai gecertificeerd docent Zhineng Qigong, opgeleid door Anne Hering en Berthy van der Kwaak. Mijn dagelijkse Zhineng Qigong oefeningen brengen mij een overvloedige stroom aan levensgeluk. Zhineng Qigong is thuiskomen. Je bent van harte uitgenodigd ! Els Geelhoed

Voor meer info http://www.5seizoenen.nl/

Praktische informatie:

Datum: Zondag 27 maart 2011

Lokatie: Hof van Hestia tel. 06 573 210 20
Bronsweg 23, Lelystad
http://www.hofvanhestia.nl/

Prijs: € 40,00 pp InclKoffie, thee

Prijs: € 15,00 pp Zhineng Qigong info-map Level1 CD1 level1

Programma

12.00 – 12.15 ontvangst met koffie/thee

12.15 – 13.00 Inleiding en demonstratie Zhineng Qigong
13.00 – 13.10 pauze
13.10 – 14.40 lesdeel l Lift Qi Up and Pour Qi Down (LCU)
14.40 – 15.00 pauze
15.00 – 16.45 lesdeel ll details LCU, Three Centres Merge en Wallsquat
16.45 – 17.00 pauze
17.00 – 17.40 lesdeel lll

17.40 – 18.00 rondvraag en sluiting

Kleding gemakkelijk zittende kleding en ‘plat´ schoeisel

Betaling graag één week voor aanvang van de workshop overmaken op
rekeningnummer 33 56 64 806 tnv Els Geelhoed ovv
workshop Zhineng Qigong maart 2011
Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie