Boek Recensie: KI, Kracht van Binnenuit door Hans Peter Roef

Het boek was mijn moeder aan het lezen en ik was eigenlijk wel nieuwsgierig geworden wat erin stond. Bedankt voor het lenen moeder 😉
KI -Kracht van Binnenuit
Het boek van Hans Peter Roef is een zeer leuk boek om te lezen. In het boek vertelt Hans Peter het verhaal van zijn leven hoe hij bewuster is geworden van zijn KI (Note: ‘Ki’ wordt door sommige mensen ook wel ‘Chi’ genoemd).

Het eerste stuk verteld hij over zijn leven als een ‘succesvolle’ beurshandelaar met veel stress, veel geld, veel materialistische praatjes tijdens feestjes en de slaappillen die hij nodig heeft om in slaap te komen. Zijn vrouw Christine is hier helemaal niet gelukkig mee en de twee besluiten om naar de Himalaya gebergte te gaan om een weekje met elkaar uit te rusten van alle drukte om hun heen. Hans Peter is steeds op zijn vakantie bezig met zijn werk en kan het niet loslaten. Hans Peter is er niet van bewust dat hij een ‘probleem’ heeft en hij heeft dan ook met regelmaat onenigheden met zijn vrouw hierover.

Ze ontmoeten een gids genaamd ‘Tenzing’ die hen rondleid in het gebied en vertelt Hans Peter over het klooster waar ze een geheime leer hebben wat de monniken ‘kracht van binnenuit’ of kort gezegd ‘KI’ noemen.

Hans Peter is nieuwsgierig geworden en geeft ‘per ongeluk’ aan dat hij het klooster dolgraag zou willen bezoeken. De gids geeft hem aan dat een aantal weken in het klooster goed voor hem zal zijn en zijn leven zal veranderen. Hans Peter bedenkt zich eigenlijk en geeft aan dat hij binnen 4 dagen weer op kantoor moet zijn en weer moet werken.

Himalaya (Nepal)

Himalaya (Nepal)

Na een nacht slapen en in overleg met zijn vrouw ziet hij in dat zijn bestaande manier van leven niet nog langer door kan gaan en besluit moedig zijn baan op te zeggen en zonder zijn vrouw maar met gids een aantal weken het klooster te bezoeken.

In het klooster komt hij vooral zichzelf tegen en ervaart om te gaan met de kracht van stilte en hij leert van de ‘lama’ de 4 Ki principes:

1             Breng de aandacht in je Ki-punt
2             Ontspan volledig
3             Houd je gewicht aan de onderkant
4             Ki naar buiten laten stromen

Maar ook leert hij te mediteren, zijn intuïtie te gebruiken, de kunst van het ‘niet vechten’, zijn hoofd leeg te maken en te leven in het hier en nu en de grote liefde voor zijn vrouw.

Wat het ik eraan gehad:

Veel dingen uit dit boek had ik zelf al reeds tegen gekomen en ervaren maar geven mij ook zeker een bevestiging. Sommige dingen waren nieuw voor mij en ga ik ook zeker gebruiken in mijn leven.  Het ervaren van de kracht vanuit je buik leer ik al reeds aan mijn studenten (Kinderen en volwassenen) en zie ook steeds meer de voordelen om juist hiermee aan de slag te gaan.

Mijn conclusie:
Zeer prettig boek om te lezen en niet te zweverig maar juist om een nuchter Hollandse manier in een pakkend en een grijpend verhaal geschreven. Vind het zeker een aanrader voor iemand die nieuwsgierig  en of sceptisch is naar de innerlijke kracht die in ons allemaal zit.
Bestel hem hier.

Youri

Youri Swart – Vechtkunst & Levenskunstenaar
youriswart

Ik Youri Swart heb mijn ‘gewone baan’ opgezegd om mijn droom na te gaan en dat is mijn passie uit te oefenen:’Mensen coachen en trainen om meer zelfvertrouwen te krijgen, steviger in hun schoenen te laten staan en zich zowel mentaal als fysiek weerbaarder en sterker te maken en het beste uit de ander te halen’ Dit doe ik voor bedrijven en particulieren in groepsverband en individueel (En met VEEL plezier!).Je kunt mij altijd een berichtje sturen of dit nu om een project, samenwerking, feedback of ‘gewoon’ omdat je het wilt youri.swart@gmail.com – ik zou het leuk vinden om van je te horen. Als wij een band hebben, dan hebben wij elkaar via deze weg ontmoetBedankt voor je bezoek ;-)

PS: Wat ik aan het doen ben is een onderdeel van mijn test.

 • dimitri

  10 juli 2013 om 12:43

  Hey
  Leuke reactie en leuk idee van je om zo contact te hebben met mensen en jen op die manier kunnen raken.
  Het is moedig van je om je job op te zeggen en voor je droom te gaan.
  Ikzelf droom daar ook van om te coachen en te healen met Chi kung, on België kan dit als je 19u ergens werkt in bijberoep. Ik werk er nu 30, maar wil graag minder uren maken en die andere uren om zelf te trainen aan mijn ontwikkeling.
  Ben je fulltime bezig? Hoe heb jij die stap. Bedankt heb je een tip om te trainen in kracht en vertrouwen, in groei?
  Bedankt en succes verder
  Groeten ui België
  Dimitri
  gezet?


  Beantwoorden
  • martialartssuccesacademy

   11 juli 2013 om 08:41

   Hoi Dimitri,

   Mijn droom nagaan heb ik niet in een dag gedaan, je zult hard moeten werken en de prijs ervoor betalen. Maar ik geloof dat alles wat ik ervoor gedaan hebt het helemaal waard is. Als ik het iemand kan aanraden dan zou ik het zeker doen, je leeft tenslotte nu en moet genieten van je werk en wat je doet.

   Dimitri, als je de omslag wilt gaan maken is het misschien een idee om eerst te kijken wat je qua inkomsten NODIG hebt. Hiervoor gebruik ik zelf een handige excel document welke je in dit artikel kunt vinden http://youriswart.wordpress.com/2012/02/02/sparen-is-zelfverdediging/

   In mijn ogen moet je het niet zien tussen ‘partime’ of ‘fulltime’ maar wat heb ik nodig per maand/jaar. Voorbeeld: Als je 2500 euro nodig hebt per maand om goed te kunnen leven en de dingen te doen die je graag zou willen doen dan heb je per maand 1 klant nodig die je 2500 euro geeft voor je product of dienst. of twee klanten die ieder 1250 euro je per maand geven voor je diensten. etc etc. (ik hoop dat je het idee begrijpt)

   Een tip om je kracht, vertrouwen en groei te vergroten is om elke dag een stapje aan je ZELFVERTROUWEN te werken, zie http://youriswart.wordpress.com/2013/06/20/werk-aan-je-zelfvertrouwen/

   Stap voor stap kun je er wel komen, als je de KEUZE maakt om het te gaan doen dan ben je al een hele stap dichterbij je doel.

   Mocht je nog vragen hebben laat het graag weten.

   Fijne dag!

   Youri Swart


 • Boek Recensie: Ki (Werkboek) Kracht van Binnenuit door Hans Peter Roel | The New Way.

  5 augustus 2013 om 10:29

  […] het lezen van het gewone KI boek was ik ook zeker benieuwd naar het werkboek hiervan en mocht deze lenen van mijn lieve moeder. […]


  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie