Dit Is De Reden Waarom Ik Met Mijn ‘Echte Baan’ Ben gestopt.

Op 1 mei 2011 heb ik de beslissing genomen om te stoppen bij mijn huidige werk (installatiebedrijf Wolter & Dros). Nadat ik de beslissing had genomen heb ik meteen een ontslagbrief geschreven en deze ondertekend, en daarna ingeleverd bij mijn leidinggevende. Mijn ontslagbrief zag er ongeveer zo uit:

29 april 2011

Geachte heer _________,

Met deze brief zeg ik mijn dienstverband bij u op per 1 mei 2011 . Dit om mijn persoonlijke carrière een andere wending en inhoud te geven. Bij dezen wil ik dan ook mijn ontslag officieel aankondigen. In acht genomen de wettelijke verplichtingen zou ik de firma willen verlaten op 1 juni 2011.
De lopende zaken zal ik voor mijn vertrek zo goed mogelijk trachten af te handelen, zodat de overgang voor iedereen vlot kan verlopen.

Gaarne ontvang ik van u een overzicht van de relevante arbeidsvoorwaarden die verrekend moeten worden met mijn laatste salaris, zoals o.a. de vakantietoeslag.
Tevens wil ik u verzoeken mij een getuigschrift te verstrekken en daarin weer te geven hoe ik naar uw oordeel heb gefunctioneerd.

Ik waardeer de ervaring die ik bij uw bedrijf heb opgedaan en ik bewaar prettige herinneringen aan de samenwerking met u en mijn collega’s. Ik wens u en het bedrijf veel succes in de toekomst.

Hoogachtend,

Youri Swart

Eigenlijk had ik de ontslagbrief niet zelf bedacht maar aan de hand van wat voorbeeldjes van het internet (Google ‘voorbeeld ontslagbrief’) en wat eigen toevoegingen en het was klaar.

De reden van mijn ontslag is simpel, Om mijzelf persoonlijk te ontwikkelen heb ik mijzelf uitgedaagd om 3 persoonlijke overwinningen te behalen. Hierdoor vroeg ik mij af:

Wat is het meest uitdagende om op dit moment te doen?

Het antwoord was vrij eenvoudig, dit omdat ik al een aantal jaartjes met dit idee had rondgelopen en er bewust en onbewust mijzelf naartoe had gewerkt. Het was iets waar ik wel bijna 24 uur per dag mee bezig was en ben (vraag maar aan mijn vriendin). Het was mijn antwoord op de volgende vraag:

 Wat zou ik nu het allerliefst willen doen en daar mijn verdiensten uit halen?

 Mijn antwoord was het volgende, Trainen en onderwijzen van de vechtkunst.

Onder ‘Vechtkunst’ versta ik niet alleen maar slaan, schoppen of worstelen maar hoe kan je jezelf en anderen mentaal, fysiek, spiritueel en emotioneel verbeteren. Het gaat over hoe ik een ‘beter mens’ kan zijn.

“Self-defense isn’t only about personal protection, it’s about taking care of the people around you and the place you live as well.”

Dit is mijn reis, bedankt.

Youri
PS: Dit is mijn persoonlijke overwinning nr.2!

 • Daan

  31 mei 2011 om 12:00

  Hoi Youri,

  Ziet er goed uit!!! Erg jammer dat je bij W&D weg bent maar veel succes en vooral plezier op je reis.

  Groet,
  Daan


  Beantwoorden
  • martialartssuccesacademy

   5 december 2013 om 12:13

   Dankjewel Daan, het was een plezier om samen met je te werken 🙂


 • Samantha

  6 juni 2011 om 07:26

  Hi Youri,

  Ik wil jou via deze weg heel veel suc6 wensen met je nieuwe uitdaging!

  Groeten,

  Samantha


  Beantwoorden
  • martialartssuccesacademy

   5 december 2013 om 12:13

   Dankjewel!


 • F.Grevers

  11 augustus 2011 om 17:36

  Hej Youri,
  bij het versturen van een mailtje was ik verrast, ik dacht dat ik een vakantie melding kreeg van je, maar dit was even anders, Heel veel succes in je nieuwe uitdaging!!

  vr gr Frank Grevers (Telecontrol)


  Beantwoorden
  • martialartssuccesacademy

   5 december 2013 om 12:14

   Haha inderdaad iets anders al een vakantiemelding 🙂

   Hartelijk dank!


 • Volg je Hart. | The New Way.

  5 december 2013 om 13:17

  […] Mei 2011 heb ik ‘mijn baas ontslagen’ door zelf ontslag te nemen en mijn hart te volgen. De dingen doen die ik het liefst zou willen […]


  Beantwoorden
 • Interview: ‘Het Gevecht Aangaan Met Jezelf’ | The New Way.

  28 januari 2014 om 13:52

  […] Uiteraard wist ik tijdens het interview dat ik al stappen aan het maken was om mijn hart te volgen en mijn dromen waar te maken, want nog geen jaar  (juni 2011) later had ik mijn ‘vaste baan’ opgezegd door mijn ‘baas te ontslaan’ […]


  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie