Een Brief Voor Mijn Dochter Yara Fay Swart

Lieve Yara,

Op het moment van dit schrijven ben je net een paar dagen oud (9 dagen)- en alhoewel je nog niet kunt

Een van de eerste keren dat ik jou in mijn handen had - zeer bijzonder-

lezen- duurt het vast niet lang meer voor dit het geval zal zijn. De tijd zal gaan vliegen en voor een van ons het weet zal je al een volwassene zijn. En ja, het is niet overdreven dat om te zeggen dat er geen tijd is om mijn boodschap aan jou op papier te zetten, omdat als ik het nu niet doe ik het misschien nooit zal doen, en ik wil niet dat, dat zou gaan gebeuren. Deze brief is daar te belangrijk voor! – en als vader geloof ik dat het mijn plicht is om deze boodschap bij jou tot leven te brengen.

Laat mij eerst beginnen te vertellen wat we vanmorgen hebben ervaren. We hebben nadat de kraamhulp ons gedag heeft gezegd – was haar laatste dag met ons- voor het eerst in de kinderwagen, samen met mamma een rondje gelopen bij ons in de buurt. Op het begin was je nog een beetje aan het huilen en vond je het waarschijnlijk net zo spannend als ons, maar nadat we een stukje aan het lopen waren werd je al een stuk rustiger en leek het erop dat je van de eerste rit aan het genieten was. Net als ons.

Toen we weer thuis waren gekomen en jij en mamma lekker een middag slaapje gingen doen, toen vanuit het niets begon ik mij af te vragen: “Yara, als er EEN DING in je leven zou zijn dat ik je kon leren in het leven, wat zou het dan zijn?”

Ik moet bekennen dat ik deze vraag stel aan mijzelf, en niet alleen voor jou. Waarom? Omdat het niet eenvoudig te zeggen is wat nu DAT ENE DING is.
Hoe dan ook, enkele uren nadat ik deze vraag aan mijzelf gesteld had, gaan mijn gedachten steeds opzoek naar een antwoord. En juist dit, wat je snel zult merken maakt deel uit van wat ik wil overbrengen aan jou in deze brief. Telkens als we nadenken over een bepaald doel – of het vinden van het antwoord op een vraag- zendt onze geest letterlijk een signaal uit van wat we willen terug naar onze geest.

Zo meteen zal ik hier meer over doorgaan.

Een man met de naam Earl Nightingale heeft ooit eens gezegd ’Ideeën zijn zoals glibberige vis, als je ze niet met je pen vastgrijpt dan zijn ze weg’ (“Ideas are like slippery fish. If you don’t put a pencil through them, they get away.”)

Daarom gebruik ik regelmatig een notitieboekje en een pen om mijn ideeën en gedachten te noteren voordat ze weg zijn. En om dat ENE DING te vinden ben ik –wat in mij opkwam- gaan schrijven in mijn notitieboekje en binnen enkele seconden kwam het antwoord naar mij toe.

Uiteraard zal ik het jou zo dadelijk zo simpel mogelijk uitleggen door het uit te leggen met mijn persoonlijke ervaringen uit mijn eigen leven. Alles wat ik je doormiddel van deze brief aan je wil leren valt onder de mantel van dat speciale gedeelte van onze geest –dat doelenzoeker gedeelte in onze hersenen die niet kan worden uitgeschakeld, ook al zou je dit willen. Ik heb het over je innerlijke Leidsysteem, of hoe Dr. Maxwell Maltz het in zijn boek het Servo- mechanisme’ noemt.

Hier is Waar Succes Begint

Natuurlijk ben ik niet de enige die hier op deze manier over na heeft zitten denken, de grote denkers van onze tijd hebben hier al naar dat ENE DING gezocht en ze zijn er unaniem mee eens dat: Het geloof dat we worden wat we onszelf denken te zijn.

Hieronder een aantal verschillende uitspraken waar dit geloof door de eeuwen heen op is uitgesproken:

“Wat we denken, worden we.” (“What we think, we become.”)

Zoals een mens denkt in zijn hart, zo is hij.” (“As a man thinketh in his heart, so is he.”)

Gedachten zijn dingen.” (“Thoughts are things.”)

“We worden wat we over de meeste van de tijd aan het denken zijn.” (“We become what we think about most of the time.”)

Alles wat we zijn is het resultaat van wat we hebben
gedacht. “
(“All that we are is the result of what we have
thought.”)

Sommige mensen refereren dit als de Wet van Aantrekkingskracht, maar wat ik heb geleerd en ervaren van andere is het volgende:

We become what we think about, picture in our mind’s

eye

and speak about – so long as it is mixed with

deep feeling and emotion!

Ik geloof dat het bovenstaande helpt te verklaren hoe de Servo- Mechanisme en de Wet van Aantrekkingskracht worden geactiveerd.

 

Hieronder nog enkele zeer sterke verklaringen die je helpen bij je verblijf hier op aarde:

We attract into our life the people, circumstances and events that harmonize with our most dominant thoughts.

What you want, wants you.

When you think about something you want – you begin seeing it everywhere you go.

Hieronder zal ik in mijn persoonlijk verhaal het een en ander proberen te verduidelijken.

Ik kom uit een gescheiden gezin, ik was een laspak op school, ik was een treiterkop, ik was tegendraads en ik had weinig vertrouwen in mijzelf daarnaast heb ik ook ‘vrienden’ gehad die mij op het slechte pad probeerde te krijgen- en ja, ook ik heb de ‘slechte’ pad bewandeld. Verkeerde dingen gedaan.

Ik was onwetend, ik had geen zelfvertrouwen en een negatief zelfbeeld. Ik had een lage opleiding gedaan en de mensen om mij heen zeiden ‘Je Zult Nooit Succesvol Zijn’ ..ik kon niets bereiken. Ik was gedoemd om te falen. Ik was gebombardeerd door de negatieve gedachten van anderen en die van mijzelf, geen grapje. Mijn droom om ‘Succesvol’ te zijn lag in duigen.

Achteraf gezien was mijn jeugd niet goed of slecht maar mijn gedachten maakte dat zo.

Doormiddel van het lezen van vele boeken en het doen van zelfstudie in persoonlijke ontwikkeling, had ik voor mijzelf een ander beeld gekregen een beeld dat ik een gelukkig en liefdevol leven te bewandelen. Inclusief de dingen die ik graag wil doen in het leven, zoals van mijn hobby mijn beroep te maken en mijn baas te ‘ontslaan’.

Ik schreef met regelmaat mijn doelen op en ik zocht plaatjes waarbij ik mijzelf in kon vinden, mijn doelen visueel maken, en dit regelmatig te herhalen. Mijn verlangen te noteren en mijzelf te plaatsen in een beeld die ik graag zou willen zien. Ik had een aantal briefjes in mijn portemonnee, in mijn zak, en in mijn huis en auto met daarop de doelen die ik voor ogen had. Ook wilde ik dat ik doorzette en noteerde overal de woorden ‘Een opgever wint nooit en een winnaar geeft nooit op’ (napoleon hill) om mijzelf te motiveren.

Al deze “mentale trainingen” ontwikkelde ik een ‘Succes Bewustzijn’ in mij die ieder jaar steeds sterker werd. Het gaf mijn interne Piloot (Servo- Mechanisme) de instructies, de kaart en de training om voor mij te ‘vliegen’, waar ik ook besloot om heen te gaan.

En wat denk je? Ik heb sindsdien dingen gedaan welke ik nooit gedacht had dat ik het kon: Een eigen school voor de vechtkunst (van mijn hobby mijn beroep gemaakt), een zwarte band in Wing Chun, een van mijn grote angsten overwonnen -parachute gesprongen – mijn baas ontslagen, een eigen huis bezitten, en nog veel meer.

Tijdens de realisatie van mijn doelen heb ik met regelmaat twijfels binnen gekregen om het niet te doen, negatieve gedachten die in mijn hoofd opkwamen. Ik voelde mij met regelmaat hulpeloos en eenzaam.

Toen kreeg ik een bericht van binnen – een stem die was aangesloten op mijn servomechanisme.

Waarom ga je niet een rustig plekje zoeken om alleen te zijn.

Op die momenten ga ik dan de beelden van mijn doelen of vragen weer herzien en krijg ik doormiddel van mijn onderbewuste een helder beeld, een goed gevoel, een bevestiging van de juiste richting. En ben ik daarna weer helemaal opgeknapt. En ben ik weer helemaal in mijn element.

Voor mij is een succes in mijn training geen verschil in andere dingen in mijn leven, dit is ook waarom ik de connectie tussen vechtkunst en levenskunst zie.

Alle succes heeft te maken met het doel dat je op een dag voor ogen hebt. Ook het hebben van een plan om je doelen te verwezenlijken- en het verzamelen van je kennis en vaardigheden om je doelen te realiseren. Alle succes heeft te maken met je gedachten en met het systeem van acties.

Weet wat je wilt, en er achterkomen hoe je er kunt komen en actie ondernemen. Als je weestand voelt, tegenslagen, fouten en falen –welke er altijd zullen zijn- zie dit allemaal als informatie die je begeleid naar je ultieme verlangen.

In geen geval wil ik aangeven dat het gemakkelijk is. Stel een plan op en stel jezelf in om niet aan iets anders te denken dan dat. Maak het onmogelijke  -mogelijk. Na verloop van tijd heb jij je gedachten getraind om snel over je negatieve gedachten heen te walsen en je jezelf aan de gedachten te houden welke je het meeste wilt.

Realiseer je jezelf dat jij je lot in handen hebt doormiddel van de controle op je eigen geest.

Succes is niet alleen hard werken maar ook een goed beeld te hebben wat je wilt bereiken. Topsporters trainen niet alleen heel hard maar hebben ook een plaatje voor zichzelf wat ze willen bereiken. Terwijl ze trainen beelden ze een ideale toekomst voor zichzelf.

Het is niet alleen het beeld in je hoofd welke je moet hebben, maar ook het gevoel dat jouw beeld omringt.
Krijg een helder beeld van wat je wilt – dan
overspoel je die met de sterkste en meest krachtige vibraties van positieve energie die je kunt opbrengen. Hierdoor activeert de Wet van Aantrekkingskracht en zet je Servo -mechanisme in een hogere versnelling.

Wat hierboven allemaal staat beschreven is niet nieuw, en ik ben ervan overtuigt dat dit veel te weinig beschreven wordt. Het wordt je niet geleerd, en als je het geleerd wordt dan is het vaak verkeerd begrepen omdat het gewoon niet goed uitgelegd wordt. Vandaar dat de meerderheid van de samenleving vaak veels te ver leven van waarvan ze eigenlijk in echt staat zijn.

Waarom de meeste mensen niet begrijpen wat ik je nu vertel? Omdat ze niet geloven dat er een specifiek systeem van denken en handelen is om grootste dingen te bereiken, en DAT is juist de reden dat als dit – aan hun voorgedragen wordt – ze dit meestal verwerpen. Dat is juist de reden dat deze mensen falen en de minder getalenteerde mensen naar de TOP stijgen!

Alle positieve veranderingen beginnen met het geloof dat je het kunt doen. Bovendien beginnen alle grote veranderingen met het geloof dat je gedachten ENORME KRACHT heeft om de interne piloot de beelden te sturen die jij wel en niet wilt hebben. Jij hebt iets GROOTS in je, en niet alleen jij maar dat heeft iedereen. Het enige wat iemand moet doen is precies leren hoe je in contact te komen met hem en je gedachten zullen je volgen waar je ook naartoe wilt gaan.

Houd dit goed in de gaten~ De interne piloot die je Servo -mechanisme stuurt en de Wet van Aantrekkingskracht activeert, kan zich niet schelen wat je tegen hem zegt. Als je aan falen en mislukken denkt dan zal hij je in die richting leiden. Als je op succes focust dan zal hij hetzelfde doen. Je trekt jezelf magnetisch aan (positief of negatief) wat je denkt met je diepe emotie.

Dit is wat ik heb geleerd als universele wet. Alles in het leven reageert op je gedachten en hoe ze worden gestuurd. Soms zigzaggen je gedachten en lijkt het op het eerste gezicht dat je niet op je doel gericht bent, maar als jij je focust dan zul je uiteindelijk krijgen wat je wilt. Je interne piloot gaat nergens anders naartoe dan de plaatsen die jij voorstelt.

Alles Wat je wilt. Lichamelijk, geestelijk, je financiële situatie, zelfs de partner die je kiest en het huis waar je in woont…alles wat er in je leven zal komen zal nadat je Servo –mechanisme een beeld hiervan heeft gekregen en het bijbehorende emotionele gevoel die je hierover hebt over hen.

En ja, vergeet niet om dagelijks de tijd te nemen om dagelijks een plaatje te nemen van wat je wilt hebben van het leven. Voeg enthousiasme toe en het positieve gevoel van ´het al hebben´.

Doe dit een maand lang elke dag en dan zal je precies inzien waarom dit de belangrijkste les is die ik je kan leren. En als allerlaatste wil ik je zeggen dat jij voor jezelf een bibliotheek van boeken en cursussen moet verzamelen die je zullen leren wat je nodig hebt om te kunnen slagen.

Je Bent de Beste Yara.

Ik hou super veel van je!

”Pa”

P.S. De sleutel tot het goede leven is eenvoudig. Maak er een plaatje van, zet gevoel in dat beeld – dan actie ondernemen. doe dit en je succes is verzekerd.

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie