Focus Mei 2012: Een Dagboek Bijhouden Wat Ik Allemaal Eet

Een van de dingen die ik zeer lastig vind is gezond eten, ik eet van alles en nog wat ‘als het maar lekker is’. Vaak ook veel ongezonde dingen. En na het schrijven van mijn vorige artikel (Gezond Voedsel IS Zelfverdediging) zie ik nu ook in dat ik meer op gezond eten moet gaan focussen.

Omdat ik vind dat zelfverdediging veel meer is dan schoppen en slaan alleen, en ik probeer dan ook doormiddel van mijn TEST zelfverdediging in een breder perspectief  te brengen.

 

Want er zullen meer mensen ‘slachtoffer’ zijn van slecht voedsel dan van een stoot of een schop. En daarom denk ik dat we ons meer bewust moeten zijn van wat we eten (en drinken).

Het zal niet gemakkelijk zijn, en ik zal mij meer moeten verdiepen in wat ‘gezond eten’ nu eigenlijk is, wat ik dagelijks eet kun je zien op mijn online FOOD DIARY.

Youri Swart

Deze blog is een onderdeel van mijn TEST en een onderdeel van Vechtkunst en Leiderschaps Academy in Almere / Lelystad, Flevoland. Meer info over wat ik allemaal doe kun je vinden op www.flavours.me/youriswart

 • Marlies van Dijk

  4 mei 2012 om 14:13

  Hee Youri, het valt me op dat je best laat ontbijt en dus pas laat op de dag begint met eten. Merk je ook dat het even duurt voordat je ‘s ochtends energie hebt? En alles wat je tussen ontbijt en avondeten eet zit dan in korte tijd best op elkaar gepropt. Kan me voorstellen dat als je het eten meer verdeelt je ook je energie meer verdeelt? Niet dat ik nou zo’n voedingsdeskundige ben maar het viel me op! Verder ziet alles er wel gezond uit, vooral die bakken met fruit, heerlijk!

  Groetjes Marlies


  Beantwoorden
  • martialartssuccesacademy

   4 mei 2012 om 19:13

   Hoi Marlies, ik waardeer je feedback zeker! Ik probeer in de ochtend wat later wakker te worden dan de ‘normale’ mensen omdat ik vaak savonds tot laat door bezig ben met trainingen geven (en krijgen). Ik zie inderdaad dat het meer verdeeld moet worden overdag…maar het ‘hongergevoel’ heb ik vaak in de avond en dan eet ik ook achter elkaar… ik wil mij ook meer gaan verdiepen in voeding enzo, stap voor stap, en misschien kan ik hier ook wat profeccionele hulp bij krijgen -mijn gezondheid is tenslotte zeer kostbaar-

   Groetjes!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie