Gewoon Oefenen Dat Is Het!


De laatste tijd focus ik mijzelf tijdens mijn trainingen niet meer op winnen of verliezen, want de meeste tijd zal je toch alleen maar
verliezen (zie een ander artikel van mij hierover, waarom je je fouten moet omarmen) wat ik denk wat ons allemaal beter maakt is ‘oefenen’.

Waarom Oefenen?
Wanneer we op winnen of verliezen focussen dan breng je onnodige stress bij jezelf op. Als je aan het ‘oefenen’ bent – een andere mindset- dan is je lichaam en geest veel meer ontspannen en dan voorzeer je niets, dan is het ‘’moeten’ weg.

“Success comes through rapidly fixing our mistakes rather than getting things right the first time.” ~ Tim Harford, author of Adapt: Why Success Always Starts with Failure

Het Oefenen – de mindset- kunnen we gebruiken in ons dagelijks leven, wat ik persoonlijk bijvoorbeeld doe in mijn trainingen die ik geef (en JA, ik wil het niveau van de trainingen die ik verzorg steeds weer een stukje beter en beter maken) ik wil elke training een stukje beter lesgeven, ik probeer dingen uit, ben creatief, vraag om feedback en ik bestudeer dingen die een toegevoegde waarde voor mijn studenten kunnen zijn, om hun beter te maken.

Genoeg over mijzelf, hoe zou jij het kunnen toepassen?
Wanneer je iets belangrijks hebt zoals bijvoorbeeld een presentatie, een examen (een test) of iets anders wat voor jou belangrijk is denk dan dat je aan het ‘oefenen’ bent. De wereld vergaat niet, meer dan je uiterste best doen kun je niet, lukt het niet dan kun je de volgende dag weer verder oefenen. Pas dit toe en je zult zien dat het je veel minder stress gaat opleveren!

Elke dag kunnen we weer opnieuw oefenen, is het de vorige dag niet gelukt dan gaan we weer oefenen, wel moet je blijven oefenen totdat het je lukt, niet opgeven, we forceren niets, we oefenen, we doen ons best en oefenen.

In je sport OEFEN je, op je werk OEFEN je, in je gezin OEFEN je, in een relatie OEFEN je, elke dag weer.

Focus op verbeteren en oefenen, blijf oefenen totdat het je lukt en oefen dan weer wat nieuws, en blijf daarna deze cyclus keer op keer herhalen.

Oefenen is alles.

Youri

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie