Minder Is Écht Meer

We willen veel, en we willen het liefst alles tegelijk. We willen meer, meer en nog MEER. Maar is dat echt wat we willen?

Heb je wel eens op een kerstfeestje -of een ander (vr)eetfestijn- al die lekkere dingen op tafel zien liggen en heb je overal een hap van genomen? Van die taart, van dat gebakje en, daar een snoepje een eten, eten en nog eens ETEN, van alles wat…je mondhoeken tot aan het randje gevuld………..EN? Hoe voelde je daarna? Misselijk nietwaar?

Als je iets minder had gegeten en niet alles in een keer had gegeten en tegen sommige dingen zelfs NEE had gezegd was je waarschijnlijk niet misselijk geweest en had je geen vol gevoel en geen braakneigingen. (lol)

Als we dit nu een gaan toepassen in ons dagelijkse leven dan –denk ik- dat het beter is om niet overal ‘JA’ op te zeggen en veel meer ‘NEE’ moeten zeggen omdat je anders ‘misselijk’ of hoe we dit in het dagelijkse routine noemen ‘stressvol’ raken en we hierdoor minder gefocust zijn op wat we echt willen en wat we echt belangrijk vinden. Minder is meer!

Youri

PS: Deze maand doe ik 10.000 pushups voor stichting Opkikker help je mij mee om deze stichting ook een steuntje in de rug te geven?

{Deze blog is een onderdeel van mijn TEST en een onderdeel van Vechtkunst en Leiderschaps Academy in Almere / Lelystad, Flevoland.}

 

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie