Persoonlijke overwinning (nr#3): Dam tot Dam Loop 2011


Het verhaal..

Bij mijn vorige werkgever (Ingenieursbureau Wolter & Dros Amsterdam) merkte ik dat ik in de lunchpauze graag met mijn collega’s naar buiten gingen om te gaan wandelen, dit omdat we anders van 8 tot 5 op onze kont op kantoor bleven zitten. Doordat we het vaak over sporten en bewegen hadden tijdens onze dagelijkse wandelingen kwamen wij op het idee om iets met zijn alle te gaan doen, te gaan bewegen, te gaan sporten.

Hierdoor ontstond het idee voor mij om een nieuwe persoonlijke overwinning te gaan doen en wat is natuurlijk leuker om een overwinning samen met anderen te doen en te delen.

Hierdoor had ik een mail rondgestuurd om aan te geven dat wij van plan waren om de dam tot dam loop 2011 te gaan doen. Hierin hadden we tevens aangegeven dat je jezelf op kon geven bij mij zodat ik je op de deelnemerslijst kon zetten.

Het balletje ging rollen…

Een aantal fanatieke sporters hadden zich al op de lijst gezet, en daarnaast had ik samen met nog andere collega’s een aantal andere op de lijst gezet zonder dat ze zichzelf hadden aangemeld. (wat op zich misschien wel gemeen was maar achteraf gezien voor mij heel cruciaal, ik zal hier zo meteen op terugkomen)

Een andere collega Daan had al eens eerder de dam tot dam gelopen en wist wel hoe dit allemaal geregeld moest worden. Dit vond ik allemaal super! Hij begon met informatie rond te mailen waaronder diverse loopschema’s, daarnaast had hij zelfs T-shirtjes laten maken met het logo van het bedrijf erop. TOP!

Het duurde maanden voordat de 16 kilometer loop was dus we hadden alle tijd. In deze tijd heb ik afscheid genomen van Wolter & Dros en ben ik voor mijzelf begonnen. Uiteraard had ik bij het afscheid gevraagd of ik nog wel mee mocht lopen met de dam tot dam, dit vonden ze geen probleem. Hier was ik natuurlijk erg blij mee.

En toen moesten we aan de bak…

Ongeveer 8 tot 6 weken van te voren kreeg ik van de nieuwe organisator Daan een email met daarin de aankondiging dat het bijna zover was. Tja, ik had mijzelf helemaal niet voorbereid en naar aanleiding van het mailtje zei ik tegen mijzelf: ‘wat er ook gebeurd ik ga die dam tot dam loop doen!’. Ik maakte deze belofte met mijzelf en trok de dag van het mailtje mijn trainingskleding aan en begon te rennen.

Dat rennen viel zwaar tegen…

In totaal had ik ongeveer 5 a 6 keer gerend om mijzelf voor te bereiden, in die trainingen had ik maximaal 7 kilometer gelopen en had veel, nee heeel veel rustmomentjes ingelast. Het viel allemaal niet mee.

Toen hoorde ik dit..

Toen ik vernomen had dat mijn oude leidinggevende Dennis, zich goed aan het voorbereiden was en dat hij al een loop van10 kilometer erop had zitten moest ik even zitten. Ik had tenslotte samen met mijn andere collega’s hem op de lijst gezet en hem medegedeeld dat hij ook ‘mee moest doen’, met in ons achterhoofd zoiets van ‘hij kan het best gebruiken, hij had namelijk wat overgewicht’ (dat is niet gemeen, dat wist hijzelf ook ;-))

Een week voordat de loop begon..

Nog eenmaal trainen en er alles uitgehaald, en verder mijn andere dagelijkse training opzij gezet en begon eigenlijk mentaal voor te bereiden, te denken hoe ik de loop zal doen en hoe ik mij op het moment van finishen zal voelen. Een paar dagen van te voren pakte ik mijn rust en g

ing goed eten. Dat had zeer goed geholpen.

De uiteindelijke loop… Bij de start begon het te regenen en te regenen het kon niet slechter, iedereen was drijfnat en baalde als een stekker. Ik begon te lopen en te lopen eneerst een rustig tempo en toen zag ik twee oud collega’s voor mij met dezelfde tempo lopen, het waren Dennis en Jeremy. Ik sloot bij hun aan en dacht bij mijzelf zoiets van ‘ik ga lopen en zie wel wanneer ik niet meer kan’ hun bleven maar lopen en lopen (en ja, lopen) ik ging mee en had het gevoel alsof ik op wolken werd gedragen, het ging fantastisch en had ook voor mijzelf een uitstekende tijd gelopen.

Super bedankt oud collega’s!

Youri

Resultaten:

Naam Youri Swart startnummer 26494
Woonplaats/Team Wolter & Dros Amsterdam
Afstand 10 Engelse Mijl businessloop recreatie individueel
Categorie 5451e BussR
Totaal plaats 5898e van 18577 finishers
Snelheid 11,566 km/uur
Netto tijd 1:23:29
Netto tussentijden (verschil)
2,5 kilometer 13:40
5 kilometer 26:45 (26:45)
7,5 kilometer 40:35
10 kilometer 54:12 (27:27)
12,5 kilometer 1:06:43
15 kilometer 1:18:45 (24:33)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie