Praktische Zelfverdediging: Waar We ECHT Tegen Moeten Vechten.(denk ik)

We zijn constant in ‘gevecht’, we knokken, we strijden, dit alles gebeurd in ons. Het zijn onze gedachten waar we tegen vechten. Telkens krijgen we weer signalen binnen in onze gedachten die ons aan het twijfelen maken. We moeten telkens keuzes maken. Goed of fout, maakt niet uit, als we vooruit willen komen dan moeten we een keuze maken. Dit gevecht brengt spanning met ons mee. En juist daardoor denk ik dat we een gevecht willen stoppen wij hem moeten voorkomen. Zelfverdediging of dit nu fysiek of mentaal is maakt niet uit, zelfverdediging leren is preventie. ‘Een Gewonnen Gevecht Is een Verkomen Gevecht’

Vaak zijn het onze interne gedachten die ons in de weg zitten, onze ego, onze trots welke in de weg zitten. Het zijn onze interne blokkades die we moeten zien te overwinnen.

True Victory is Self-Victory” – Morihei Ueshiba (Grondlegger van Aikido)

Onszelf overwinnen dat is wat ik denk dat we opzoek naar moeten, een oplossing of probleem niet bij een ander zoeken maar in ons zelf. Het makkelijkste is om bij een ander te kijken en dat lijkt vaak de oplossing, het meest moeilijke –en wat we daardoor juist vaak niet doen, en juist WEL moeten doen- is het vinden in jezelf.

Youri
http://flavors.me/youriswart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie