Zelfverdediging in een Breder Perspectief

Wanneer we zelfverdediging in een breder perspectief bekijken dan gaat het veel verder dan een trap, een stoot een verwurging of iets anders wat daarop lijkt. Het zijn de dingen waar we dagelijks mee te maken hebben – en voor de meeste van ons is dat niet een trap of een stoot– waar we ons tegen moeten ‘verdedigen’  maar dingen zoals: Apathie, onwetendheid, vooroordelen, geweld- denken, aantasten van het milieu, ongezonde voeding, onnodige consumptie, junk food, gebrek aan kennis, gebrek aan discipline, ziektes? en ga zo maar door.

Het verschil zit hem in ons denken. En ik ben ervan overtuigt dat we in staat zijn om ons tegen de bovenstaande dingen te kunnen ‘verdedigen’. Dit is veel moeilijker dan een slag of een stoot afweren, maar ik denk dat het waard is om juist daar tegen te vechten! Dit is waar JIJ en ik voor zouden moeten ‘vechten’.

Ik strijd er dan ook voor om dingen zoals, karakterontwikkeling, gezond eten, met boosheid omgaan, met stress omgaan, met het milieu omgaan, het uitvoeren van vriendelijke daden, te implementeren in mijn trainingen, voor in mijn eigen leven en die van mijn studenten.

 Ik realiseer mij nu dat ik mijn nieuwe ‘Job’ heb gevonden…

 Youri

The following two tabs change content below.
ZELFVERDEDIGING EN PERSOONLIJKE ONTWIKKELING ''mensen trainen om fysiek en mentaal sterk te zijn zodat ze hun mooiste leven kunnen leiden.'' Warrior Academy - is een trainingsorganisatie en opleidingsinstituut die professionele en deskundige trainingen verzorgt in Zelfverdediging, Weerbaarheid, Agressiehantering en Coaching. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen zowel fysiek, mentaal en emotioneel sterker te maken door middel van een van onze trainingsprogramma’s.

Laatste berichten van Warrior Academy (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanmelden Proefles: