Ga Jij Onze Wereld Veranderen?


We zitten met zijn allen midden in de ‘crisis’, er zijn taloze problemen in onze wereld waar wij tegen moeten ‘vechten’. Kijken (dagelijks) naar het nieuws om te zien hoe het overal gaat, het lijkt doordat we kijken  en lezen van het ‘nieuws’ dat het overal steeds slechter lijkt te worden.

Het is een negatieve spiraal waar we met zijn allen in mee worden genomen, het is nu wachten op dat ene nieuws dat onze wereld gaat redden. Zal het dan toch President Obama zijn die er wat aan gaat doen? Of is het toch iemand anders die opstaat?

Alhoewel ik nu al meer dan 3 jaar bijna geen nieuws of krant volg (een bewuste keuze) denk ik dat wijzelf de wereld kunnen veranderen, JIJ en IK.
[Nu hoor ik je zeggen ‘Youri, waar gaat dit nu heen, wat is dit weer voor een flauwekul #?#??]

We leven nu in het internet tijdperk, het heeft onze wereld zeer verruimd en heeft onze wereld een stuk groter gemaakt. De internetwereld lijkt wel oneindig te [Like]-en….

Toch denk ik dat het minder waard is dan we eigenlijk denken, ik denk dat het veel kleiner is. Hoeveel mensen hebben we echt maandelijks, wekelijks of zelfs dagelijks contact? Zijn dat er duizenden? Honderden? Of zijn het meer tientallen? (of misschien zelf minder)Waar we ECHT contact mee hebben? (Hopelijk zijn dit je meest geliefde personen, je dierbaren, gezin, familie en vrienden etc.)

Tja, dat zijn er niet veel, dat is jou en mijn wereld. Onze wereld is eigenlijk kleiner dan we beseffen.

Jou –en natuurlijk ook die van mij- wereld zijn maar een beperkt aantal mensen. Wie zijn deze mensen? Die mensen dicht om je heen, de mensen in je ‘Sphere of influence’.

Zijn de mensen –die dicht bij jou zijn- op de juiste weg? Of zijn ze aan het afdwalen? Wat kunnen we doen om ze op de goede weg te krijgen? Of wachten we af tot hun wat doen? (afwachten totdat een ander in actie komt?)

Ik denk dat jij, jouw wereld kan veranderen door JEZELF te veranderen, omdat andere pas veranderen doordat JIJ veranderd!

Gewoon omdat het mogelijk is.

Laten we aan de slag gaan, kom op! Waar wacht je nog op? We kunnen het!

Youri

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie