Waarom Sommige Mensen Succes Hebben en Andere Niet

Boek: Uitblinkers door Malcolm Gladwell 
Dit  is een boek waarin Malcolm diverse verhalen vertelt waarin de zo genoemde ‘uitblinkers’: Uitzonderlijke prestaties – Onder de loep neemt en hiermee de vraag beantwoord waarom sommige mensen succes hebben en andere niet.

Uitblinkers Malcom Gladwell
Het verhaal bijvoorbeeld  van waarom de Beatles eigenlijk zo goed zijn geweest. Omdat ze ‘bij toeval’ in contact met een Duitse striptent eigenaar uit Duitsland -Hamburg- die non stop rock-‘n-roll muziek wilde laten spelen. Nee niet een uurtje maar 5 of meer uur op eén avond en dit zeven dagen per week. In totaal ongeveer 1200 live optredens. (Dit was de basis van hun succes.)

Maar ook het verhaal waarom het eigenlijk niet vreemd is waarom Bill Gates zo een succes is geworden en andere juist niet. Bill Gates had bijvoorbeeld  het ‘geluk’ dat hij al op jonge leeftijd toegang tot een computercentrum had waarin hij kon leren, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Daarnaast schrijft hij ook dat het niet alleen de uren die je in iets in stopt het vaak een verschil maakt maar ook je achtergrond, je cultuur (waarom Aziaten bijvoorbeeld beter zijn in wiskunde).

Bovenal geeft hij aan dat er maar enkele personen zijn die kansen krijgen. Maar ook juist deze kansen met hun ‘hart en ziel’ (in mijn bewoording) volledig benutten. Het zijn meerdere factoren die tot succes leiden.

Wat heb ik eraan gehad?
Het heeft mij een bredere kijk gegeven over de ‘succesverhalen’ die je hoort of leest. Het zijn meerdere factoren die het compleet en bijzonder maken. Meerdere puzzelstukjes bij elkaar. Meer inzicht over het principe ‘10.000 uren regel’, deze regel geeft aan dat je minimaal tienduizend keer ‘iets’ moet hebben gedaan voordat het je ‘eigen’ wordt. (uiteraard ZEER herkenbaar in de vechtkunst ;-))

Conclusie:
Hoewel ik soms de weg kwijt was in de verschillende verhalen door elkaar vind ik het een leuk en interessant boek en een aantal dingen zeer bruikbaar. En zijn er voor mij persoonlijk dingen duidelijker geworden. Ik zou hem zelf niet aanraden om te lezen, hij leest naar mij mening niet prettig en moest mijzelf er echt toe zetten om hem uit te lezen. Mocht je hem wel willen lezen, klik hier om hem te kopen. (Of huur hem zoals ik deed bij de bieb 🙂 )

Lezen IS Zelfverdediging voor je Brein.

Youri

Youri Swart – Inspirator | Trainer | Coach
youriswart

Ik Youri Swart heb mijn ‘gewone baan’ opgezegd om mijn droom na te gaan en dat is mijn passie uit te oefenen:’Mensen coachen en trainen om meer zelfvertrouwen te krijgen, steviger in hun schoenen te laten staan en zich zowel mentaal als fysiek weerbaarder en sterker te maken en het beste uit de ander te halen’ Dit doe ik voor bedrijven en particulieren in groepsverband en individueel (En met VEEL plezier!).Je kunt mij altijd een berichtje sturen of dit nu om een project, samenwerking, feedback of ‘gewoon’ omdat je het wilt youri.swart@gmail.com – ik zou het leuk vinden om van je te horen. Als wij een band hebben, dan hebben wij elkaar via deze weg ontmoetBedankt voor je bezoek ;-)

PS: Wat ik aan het doen ben is een onderdeel van mijn test.

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie