Hoe Haal je het Beste uit dit Boek (en je Leven!)

Wanneer ik een nieuwe techniek aan het oefenen ben dan doe ik dat meestal een gedurende tijd om uit te vinden of de techniek bij het geheel past en of ik het tot mijn ‘eigen arsenaal’ zal gaan brengen en zal ik deze verder eigen maken.

Als een techniek niet bij mij past dan kan dit aan verschillende factoren liggen om hem niet aan mijn arsenaal te brengen:

  • Past niet bij mijn lichaamsbouw,  heb namelijk lange armen en benen en dit kan een techniek juist helpen of juist verslechteren.
  • Past niet bij mijn strategie welke ik graag gebruik en misschien iets te ‘fancy’ terwijl ik graag van simpel en effectief hou.
  • Kan bijvoorbeeld niet bij mijn tactiek passen.
  • Of ik kan het niet praktisch vinden of een andere reden zijn waarom ik deze niet gebruik of ga gebruiken.

Niet een winnaar in de ring maar een winnaar in het leven.
Thuis, op het werk of waar je dan ook bent kun je deze manier van denken gebruiken en effectief toepassen.

Neem niet alles klakkeloos van een ander over, wees sceptisch en test het voor jezelf uit. Denk na en experimenteer met hetgeen. Wat voor een ander werkt hoeft niet voor jou te werken en andersom.

Je kunt verschillende ideeën en dingen combineren welke bij je passen en het moet voor jou werken en helder zijn.

{Note: dit is ook wat ik mijn studenten probeer mee te geven als ik een les geef en het moet uiteindelijk toepasbaar zijn voor degene. Een aantal van mijn studenten zie ik dit al zeer goed doen en ben daar trots op}

Hoe kun je (in mijn ogen) dit boek het beste gebruiken?
Sommige dingen in dit boek gebruik je misschien al en er zullen waarschijnlijk ook dingen tussen zitten waar je niets aan hebt. Of in elk geval niet op dit moment 😉 en dat is geen probleem, gebruik wat je nuttig en logisch klinkt en ga ermee aan de slag. Experimenteer ermee!

Alsof je alle ideeën in dit boek in een trechtervormige vergiet gooit en de beste en praktische dingen welke voor jou werken komen onderuit het vergiet en de rest blijft liggen en gooi je weg of je kan ze bewaren.

Maak Aantekeningen voor Jezelf (Lees: Veel Aantekeningen!)
Terwijl je dingen leest die je kunnen helpen om een beter persoon te zijn kun je in mijn ogen het beste aantekeningen maakt terwijl je dingen leest of net nadat je gelezen hebt. Dit versterkt hetgeen wat je gelezen/gedaan hebt en hiermee maak jij het voor jezelf ook een stukje helderder in je hoofd. Je kunt ook tegelijkertijd andere ideeën die in je hoofd opkomen die bij het geheel passen opschrijven zodat het een geheel kan worden.

Door het schrijven zul je merken dat je hiermee communiceert met jezelf.

Mijn suggestie is dat je dit niet alleen voor dit boek gebruikt maar voor alle boeken, artikelen,  blogs, kranten, tijdschriften,  films en alle andere bronnen van inspiratie waardoor jij niet een kopie van een ander wordt maar jij een bijzonder en uniek persoon blijft.

 

[21 juni 2014 Paphos Cyprus]


Youri Swart - Blackbelt MindsetHet bovenstaand artikel is een fragment uit het ontwerp van mijn nieuwe boek: Black Belt Mindset, welke ik momenteel aan het schrijven ben. Andere artikelen kun je lezen op deze pagina. Ik selecteer en publiceer een gedeelte uit het boek en plaats deze als ‘werk in uitvoering’ om je mee te nemen in het proces en ik zou graag je gedachten en feedback willen hebben op hetgeen wat ik aan het schrijven ben. Laat het graag onderaan in een reactie weten wat je ervan vind 😉

Youri Swart – Inspirator | Trainer | Coach youriswart
Ik Youri Swart heb mijn ‘gewone baan’ opgezegd om mijn droom na te gaan en dat is mijn passie uit te oefenen:’Mensen coachen en trainen om meer zelfvertrouwen te krijgen, steviger in hun schoenen te laten staan en zich zowel mentaal als fysiek weerbaarder en sterker te maken en het beste uit de ander te halen’ Dit doe ik voor bedrijven en particulieren in groepsverband en individueel (En met VEEL plezier!). Ik geef samen met een team van trainers, trainingen, workshops, clinics en cursussen in Zelfverdediging en Weerbaarheid voor bedrijven en particulieren (volwassenen en kinderen) in Almere en Lelystad.

Als mensen tegen je zeggen ‘Dromen kunnen niet uitkomen, vertel hen dan over mijn verhaal’

Voor meer info voor onze effectieve trainingen voor kinderen zie onze website www.jingwukids.com

Volwassenen zie onze website, www.iucta.nl 
Trainingen en workshops voor bedrijven: http://budoworkshop.com

Trainingen en workshops voor bedrijven: http://budoworkshop.com

Of stuur een mail voor meer info,martialarts4succes@gmail.com

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie