Eindelijk Ontbijt Recepten Maken!

In Oktober 2012 had ik een uitdaging om de gehele maand geen brood te eten om te kijken wat ik nog meer kan eten behalve brood en om te kijken of ik een verschil merk aan mijn lichaam op het moment dat ik geen brood meer eet.

Alhoewel ik tijdens en na deze uitdaging niet verschil had gemerkt bij mezelf en uiteraard brood tot de dag van vandaag nog zeer lekker vind (alhoewel ik een apart smaakje in mijn mond krijg van dit filmpje, van de Keuringsdienst van Waarde over ‘haar in je brood’).

Miss Lipgloss
Een paar weken terug hadden Irene en ik steeds minder trek in ons ‘normale’ ontbijtje waar wij vaak pap of yoghurt met crusli /musli aten en toen kwam mijn schoonzusje aan met een filmpje van het ‘lipgloss meisje’ die bananen pannenkoeken aan het maken was op een filmpje, die er wel eruhggg lekker uit zagen 🙂
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rKEAFOFnoes]

Aan de slag!
Uiteraard hebben we meteen geprobeerd om deze te maken en ze waren zeer aangenaam. Op het begin denk je dat het niet vult en wanneer je het stapeltje op hebt dan zul je merken dat je er eigenlijk toch wel van vol begint te raken.
Banaan Ei Pannenkoek voor ontbijt
Eet Goed Voel je Goed.
Nadat ik het stapeltje pannenkoeken op had met Irene & Yara rende ik naar mijn boekenkast en bedachte mij ineens dat er volgens mij ook een soortgelijk recept in het boek van Heleen Quantrill ‘Eet goed voel, je goed’ boek stond. Welke ik in November 2012 van haar had gehad. (Zie: ‘De kunst van het geven’)

Eerlijk gezegd heb ik er sinds November 2012 niet meer in gekeken en zo zie je maar dat het nu weer van pas komt. Want uiteraard zijn we nog eens gaan kijken in het receptenboekje voor inspiratie voor gezonde ontbijtjes en hier kwamen we ook het haversmoutrecept tegen:
Havermout uit de oven als ontbijt
Momenteel laten we de havermout nog even afkoelen en eten we morgenochtend voor het eerst dit als ontbijt. Hoe het zal smaken is uiteraard nog een verassing 🙂

Jij nog lekkere ontbijt recepten?
Mocht je nog een overheerlijk en gezond ontbijt recept hebben laat het mij graag weten in een reactie hieronder. (Dan kan ik- en anderen- het nog eens nalezen ;-))

Eet smakelijk!

Youri

Youri Swart – Inspirator | Trainer | Coach youriswart
Ik Youri Swart heb mijn ‘gewone baan’ opgezegd om mijn droom na te gaan en dat is mijn passie uit te oefenen:’Mensen coachen en trainen om meer zelfvertrouwen te krijgen, steviger in hun schoenen te laten staan en zich zowel mentaal als fysiek weerbaarder en sterker te maken en het beste uit de ander te halen’ Dit doe ik voor bedrijven en particulieren in groepsverband en individueel (En met VEEL plezier!). Ik geef samen met een team van trainers, trainingen, workshops, clinics en cursussen in Zelfverdediging en Weerbaarheid voor bedrijven en particulieren (volwassenen en kinderen) in Almere en Lelystad.

Als mensen tegen je zeggen ‘Dromen kunnen niet uitkomen, vertel hen dan over mijn verhaal’

Voor meer info voor onze effectieve trainingen voor kinderen zie onze website www.jingwukids.com

Volwassenen (zowel bedrijf als particulier) zie onze website, www.iucta.nl 
 
Of stuur een mail voor meer info,martialarts4succes@gmail.com
 • Ghislaine de Rond

  16 maart 2014 om 14:26

  Hey Youri,
  ik eet vaak havermout met sojamelk als ontbijt. Dat heeft niet zo’n sterke smaak dus daar voeg ik dan nog stukjes banaan en pure chocolade aan toe. Schijnt heel gezond te zijn 🙂


  Beantwoorden
  • martialartssuccesacademy

   16 maart 2014 om 15:05

   Hoi hoi

   Sojamelk ook al geprobeerd en is lekker zoet.
   Doe je gewoon stukjes banaan door je pap?


  • Ghislaine de Rond

   16 maart 2014 om 15:36

   Ja, kleine stukjes banaan en twee blokjes choco. (en soms nog wat cacao poeder erbij)


  • martialartssuccesacademy

   16 maart 2014 om 18:48

   Klinkt goed en ga het zeker proberen!


 • Jacqueline

  17 maart 2014 om 18:38

  De pannenkoeken zien er lekker uit, gaan wij ook proberen. Wij ontbijten ook vaak met soja en havermout. Soms neem ik s’ochtends een smoothy of verse soep.
  Een geklutst ei met van alles en nog wat erin is ook een aanrader en wat dacht je van banenbrood. Binnenkort zal ik een stuk meenemen.


  Beantwoorden
  • martialartssuccesacademy

   17 maart 2014 om 22:46

   Bananen brood klinkt goed en als je een stukje meeneemt om te proberen zou super zijn. Dankjewel!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie