Kung fu voor Kleuters en Peuters 3 t/m 5 jaar in Almere en Lelystad

kung fu voor kleurers in almere en lelystad

Kung fu voor Kleuters en Peuters 3 t/m 5 jaar in Almere en Lelystad

Vanaf 5 januari 2015 zullen we (naast de succesvolle groepen in Almere) nu ook in Lelystad met ons  ‘Jing Wu Dragons®’ programma gaan beginnen welke speciaal ontworpen is voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 5 jaar.

Kinderen in deze leeftijdscategorie willen graag spelenderwijs fysiek bezig zijn. Wij zien dat deze leeftijdsgroep zeker niet goed samengaat met de groep van 6 t/m 12 jaar (Jing Wu Kids®) omdat er in deze groep nadruk wordt gelegd op structuur en discipline. Zodoende hebben wij een oplossing gevonden om hen te voorzien van een eigen programma. In dit programma hebben wij de fase van hun ontwikkeling meegenomen waardoor ze vermaakt blijven en tegelijkertijd succesvolle vaardigheden ontwikkelen.

Kung Fu voor peuters en kleuters in Almere en Lelystad

Kung fu voor Kleuters en Peuters 3 t/m 5 jaar in Almere en Lelystad

Hieronder een overzicht van een aantal kenmerken in de ontwikkeling van kinderen in de leeftijdsfase van 3 t/m 5 jaar:

Fysiek – Ze hebben meestal een slechte hand – oog- voet coördinatie
• We verwachten dat ze in eerste instantie hun armen laten vallen wanneer ze een stoot maken en zichzelf laten vallen wanneer ze een schop maken of wanneer ze moeten springen.
• Het doel van ons programma is om hen te laten stoten zonder hun handen te laten vallen, schoppen en springen zonder om te vallen.

Intellectueel – Ze hebben meestal een beperkte woordenschat dus leren is doorgaans beperkt tot visuele en kinesthetische activiteiten.
• We verwachten dat ze in eerste instantie hun focus verliezen wanneer de activiteiten te ingewikkeld zijn. Ook verwachten we dat ze zullen worstelen met opdrachten welke meer dan twee instructies hebben.

  • Het doel van ons programma is om hen verbale instructies te laten uitvoeren zonder visuele demonstratie. Daarnaast is ons doel voor hen om regels en opdrachten te onthouden, zonder dat ze hieraan herinnerd worden.

Emotioneel – Ze hebben meestal een sterke voorkeur en angsten, dus ze zullen hun normale grenzen aangeven wanneer hun emoties uit de hand lopen.

  • We verwachten dat ze weglopen van de mat als ze angst ervaren. We verwachten ook dat ze zichzelf afsluiten wanneer ze ergens van schrikken of wanneer het niet gaat zoals ze het graag zouden willen.
    • Het doel van ons programma is om hen te helpen met instructies en deze vol te houden door middel van een activiteit, zelfs als ze in eerste instantie emotioneel zijn.

Sociaal – ze zijn meestal erg egocentrisch (op zichzelf gericht). Dit komt mede door hun beperkte woordenschat, en het feit dat hun algemene vorm van communicatie vooral fysiek is.

  • We verwachten dat kinderen in deze leeftijdsgroep elkaars gedrag gaan imiteren door bijvoorbeeld zichzelf te laten vallen als andere kinderen ook op de grond liggen. Ook verwachten wij dat ze tegen elkaar aan botsen wanneer ze enthousiast zijn.
  • Het doel van ons programma is om ze te helpen met het aanleren van goede sociale vaardigheden zoals: een ander niet onderbreken wanneer een ander spreekt, pas een oefening doen wanneer hij/zij aan de beurt is en respect hebben voor elkaar.

Meld uw kind hieronder aan voor een proefles om te ervaren hoe wij dit aanpakken:


Vriendelijke groeten,

Anton, Michiel, Jacqueline, Arnout, Irene en Youri
Team Academie Voor Vechtkunst en Leiderschap

 

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie