RTL Nieuws verslaggever ervaart pols- en neusklem

Op de website van RTL Nieuws is er een verhitte discussie gaande over hoe de politie hun trucjes inzet om de Extinction Rebellion-demonstranten in bedwang te houden. Ze hebben het over dingen als het “bokkenpootje” en de neusklem, en sommige mensen vinden dat dit nogal ruw aanvoelt. Dus, wat doet RTL Nieuws? Nou, die stuurden hun eigen held, Gerben Kamphorst, om te voelen hoe dat allemaal in z’n werk gaat.

Warrior Academy, met vestigingen in Almere, Lelystad en Amersfoort, is de place to be als je op zoek bent naar intense zelfverdedigingstrainingen. De eigenaar, Youri Swart, heeft de RTL Nieuws-crew met open armen ontvangen voor een avontuurlijke en leerzame duik in de wereld van zelfverdediging.

In Warrior Academy leren ze je de kneepjes van het vak als het gaat om de beruchte polsklem en neusklem. Deelnemers krijgen de kans om te snappen hoe deze trucjes werken en wat voor effect ze hebben, of je nu jezelf verdedigt of gewoon jezelf in de hand probeert te houden. De docenten hameren erop dat discipline, respect en verantwoordelijkheid van groot belang zijn als je dit soort trucjes toepast.

Gerben Kamphorst, de dappere dodo van RTL Nieuws, heeft een sessie doorstaan waarin hij zelf die knijpende sensatie van een polsklem en neusklem heeft mogen voelen. Hij omschreef het als een pittige, eye-opening ervaring en benadrukte dat begrijpen hoe deze dingen werken, cruciaal is om eerlijk te kunnen oordelen over wanneer en hoe ze worden gebruikt.

De tactieken van de politie die nu onder vuur liggen, hebben voor heel wat discussie gezorgd in onze samenleving. Dankzij deze trip naar Warrior Academy, waar ze je met open armen ontvangen en alles helder uitleggen, heeft RTL Nieuws nu een objectiever beeld van wat die trucs nou precies inhouden en waarom ze worden gebruikt.

 

Check het fragment hieronder:

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie