Jonge meid lastigvallen

Gister werd ik geattendeerd op een artikel in de telegraaf

“Intimidatie van jonge vrouwen op straat is een groeiend probleem.”

 


Het schijnt dus dat meer dan 75% van de jonge meiden in Amsterdam tussen de 15 en 34 jaar wel eens lastig gevallen zijn…Als vader van twee geweldige dochters denk ik F#ck daar moet ik wat mee. Het kan toch niet zo zijn dat de meiden met hun vrienden en vriendinnen over een paar jaar willen gaan stappen in Amsterdam en om de haverklap maar lastig gevallen wordt door die mafklappers?


Wanneer je dit soort verhalen leest of hoort dan kan ik echt niet begrijpen dat iemand zijn of haar dochter niet iets van zelfverdediging/ weerbaarheid leert.

Ik vraag mij dan regelmatig af


Waarom sturen we onze kinderen wel PREVENTIEF naar zwemlessen maar niet naar een cursus of training in zelfverdediging?


Misschien is het dat ik dagelijks aan het werk ben met dit thema en dingen zie en hoor die pas gezien wordt wanneer je zoiets meemaakt of overkomt….ik kan er met mijn pet niet bij.


Zwemles vinden we met zijn allen mega belangrijk, en dat vind ik ook. maar wat te doen als iemand je lastig valt, als iemand je vastpakt of fysiek geweld..

Laten we de meiden trainen, laten we de meiden de vaardigheden geven die ze nodig hebben, train ze thuis in rollenspellen, train ze thuis wanneer ze worden vastgepakt en kijk of ze in staat zijn om zichzelf te beschermen, te verdedigen.

Vind je dat lastig of weet je niet precies hoe en wat stuur ze mijn kant op!

Mocht je een jonge meid kennen die zichzelf wil leren verdedigen stuur ze door. We starten op woensdag 12 april 19.00uur met een nieuwe groep in Almere:

Aanvraagformulier Fighter Skillz® Programma (MMA & Defense) (google.com)

Zorg voor elkaar & fijne dag!

Youri namens het Warrior Team

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie