De Kunst van het Geven

Wanneer heb je voor het laatst iets voor iemand anders gedaan zonder dat je daar automatisch iets terug voor had verwacht? En? Wat voor een gevoel had je daarbij?

Het geeft je een goed gevoel, nietwaar?

Laten we eens andersom denken. Gisteren kreeg ik ‘toevallig’ van de vrouw van een student van mij het boek ‘Eet Goed, Voel Je Goed’ ik was blij verrast want het was niet aangekondigd en ik kreeg het boek spontaan in mijn handen gedrukt met de boodschap ‘een cadeautje voor jou…zomaar’.

 Ik keek op en nam het boek voor onze training dankbaar in ontvangst en kreeg meteen een lach op mij gezicht en die lach heb ik de hele avond bij mij gehouden en heb hem meegenomen naar huis. Geweldig dit!

Zo zie je maar dat het geven van iets, en nee dat hoeft niet per se een boek of iets anders te zijn, het kan heel klein zijn, bijvoorbeeld iemand een compliment geven of iemand een vriendelijke begroeting geven de ander zijn of haar dag een stuk aangenamer maken.

Het zijn de kleine –dagelijkse- dingen die het verschil maken. (en soms hebben andere het niet eens in de gaten, dat is soms zelfs nog leuker ) Die kleine dingen kunnen een ander zijn of haar dag soms weer helemaal goed maken.

Geef vandaag iets aan anderen, klein of groot maakt niet uit, wacht niet op anderen maar begin eens bij jezelf, geef vandaag iets aan een ander.

Youri

{Deze blog is een onderdeel van mijn TEST en een onderdeel van Vechtkunst en Leiderschaps Academy in Almere / Lelystad, Flevoland.}

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie