Groot Verlangen Zoal Bruce Lee

Zoals vele andere vechtkunstenaars (dit is hoe ik ze graag noem) zijn ze geïnspireerd om een vechtsport / vechtkunst te gaan beoefenen doormiddel van films die ze hebben gezien. Films zoals die van Jackie Chan, Jean claude van Damme, de ‘Best of The Best’, de reeds van ‘Kickboxer’ en ‘karate kid’ en natuurlijk niet te vergeten Bruce Lee. Het leuke is dat Bruce Lee, Wing Chun (Yip Man) heeft beoefend, dit is precies dezelfde vechtkunst welke ik momenteel ook onderwijs.

Wing Chun: Bruce Lee en Yip Man


Nu ben ik er onlangs achtergekomen dat Bruce Lee niet alleen dezelfde vechtkunst heeft beoefend maar hij is ook geïnspireerd en gemotiveerd door het boek ‘Denk Groot En Wordt Rijk’ van Napoleon Hill. Dit is een boek met de – wat ik denk- de basis succesformule van het leven. Dit boek heeft niet met rijkdom (geld) te maken maar met de onderliggende basis van succes in het algemeen.

Dit boek is van de jaren 30 en de principes zijn nog tot de dag van vandaag zeer goed toepasbaar. Napoleon Hill heeft zijn leven opgeofferd om de 500 meest succesvolle mensen te interviewen om daar de sleutels van succes uit te halen.

Bruce Lee heeft toentertijd een van de belangrijke dingen in het boek tot zich eigen gemaakt. En dat is een vastomlijnd doel voor jezelf stellen, zie hieronder:

 My Definite Chief Aim
I, Bruce Lee, will be the first highest paid Oriental super star in the United States. In return I will give the most exciting performances and render the best of quality in the capacity of an actor. Starting 1970 I will achieve world fame and from then onward till the end of 1980 I will have in my possession $10,000,000. I will live the way I please and achieve inner harmony and happiness.
Bruce Lee 1969

 

Hoe heeft hij dit opgesteld? Zie hieronder de stappen die hij zichzelf eigen heeft gemaakt (zoals beschreven in het boek van Napoleon Hill):

De zes manieren om verlangen in goud te veranderen.
De methode waarmee verlangen naar ‘rijkdom’ in zijn financiële equivalent kan worden omgezet, bestaat uit zes stappen.

Stap 1: Bepaalhet exacte bedrag aan geld dat u verlangt. Het is niet voldoende te zeggen: ‘ Ik wil geld’. Stel het bedrag nauwkeurig vast. ( Daar is een psychologische reden voor)

Stap 2: Bepaal het exacte bedrag dat u wilt weggeven, in ruil voor het geld dat u verlangt. (Alleen de zon gaat voor niets op)

Stap 3: Prik een datum waarop u het geld wilt bezitten.

Stap 4: Stel een duidelijk plan op om uw verlangen te verwezenlijken, en begin dit plan meteen uit te voeren, ongeacht of u er klaar voor bent.

Stap 5: Schrijf een helder, precieze verklaring op van het bedrag aan geld dat u verlangt, noemt de tijdslimiet waarbinnen u het wilt verwerven, bepaal wat u in ruil voor het geld wilt weggeven, en omschrijf het plan waarmee u het geld wilt binnen halen.

Stap 6: Lees uw schriftelijke verklaring 2 keer per dag hardop, vlak voordat u naar bed gaat en vlak na het opstaan. Zie, voel en geloof in uzelf alsof u het geld al in bezit hebt

Vooral de instructies bij stap zes zijn van groot belang! U kunt tegen werpen dat u het moeilijk vindt uzelf in bezit van geld te zien voordat u het hebt. Op dit punt komt een brandende verlangen u te hulp.

Als u echt zo hevig naar ‘iets’ verlangt dat het een obsessie wordt, kunt u zichzelf er makkelijk van overtuigen dat u het zult verwerven.

 Het gaat erom dat u het wilt hebben en dat u daarin zo vastberaden moet worden dat u niet aan uw toekomstige ‘rijkdom’ twijfelt.

 Uiteraard ben ik van mening dat er veel meer is dan geld en dat je de bovenstaande stappen eigenlijk voor alles kunt gebruiken in het dagelijks leven.

The number one reason most people don’t get what they want is that they don’t know what they want .

Het stellen van een doel / verlangen die je graag wilt hebben en dit op papier zetten is enorm waardevol –denk ik-

Daarom zal ik voor de maand juli 2012 mijn doelen / verlangen op papier zetten zodat ik helder voor mijzelf heb wat ik wil.

Heb JIJ je doelen / verlangens al op papier gezet?


Youri

[Hulp nodig? Doe mee met het TEAM en ik zal je persoonlijk helpen om een plan te maken om je doelen te gaan realiseren]

 

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie