Hoe je op een ‘veilige’ Manier Kunt Starten met je Eigen Bedrijf, Zonder Grote Risico’s te Nemen.

Je leeft maar één keer, dus waarom zou je niet de uitdaging nemen om er iets verschrikkelijks moois van te gaan maken? Zijn de risico’s te groot voor je? Hoe en of wat zou je kunnen doen om deze risico’s te kunnen gaan verkleinen, en tot het minimum te beperken?

Stel jezelf nu een voor: Je bent werkt bij als een webdesigner bij een werkgever (‘baas’) en je hebt het eigenlijk niet echt naar je zin. Je bent het er met een aantal dingen gewoon oneens binnen het bedrijf en je ziet dat het eigenlijk veel beter kan (en zelf zou moeten!).

Wat je kunt doen is ontslag nemen en voor jezelf een bedrijfje gaan beginnen in het bouwen en ontwikkelen van websites. Dit zou –in mijn ogen- een groot risico zijn. Maar als je bijvoorbeeld naast je ‘gewone’ baan een pare time ondernemer gaat worden en begint met het opstarten van je ‘eigen ding’ Naast je gewone baan ga je jezelf ontplooien als ondernemer, je gaat je hierin ontwikkelen en onderzoekt en bestudeerd de ‘bedrijfskant’ van jou eigen ding. Je leest boeken, vraagt andere ondernemers voor adviezen, en bouwt een netwerk op.

Daarnaast ga je klusje voor klusje, project voor project aan de slag en hiermee kun je eigenlijk gaan kijken en ervaren of dit wel iets is wat je in gedachten had en of je het ondernemen eigenlijk wel leuk vind. Misschien vind je er wel niets aan, dan heb je het in ieder geval geprobeerd.

Ik heb precies hetzelfde gedaan met het geven van vechtkunst trainingen, eerst parttime en toen had ik de smaak te pakken en wilde ik niets anders dan dat. Het had ook anders kunnen lopen en misschien had ik het niet leuk gevonden, dan had ik het in ieder geval geprobeerd. (zei ik tegen mijzelf, toe ik deze stap had genomen)

Waarom ik denk dat je iets voor jezelf moet beginnen? Omdat het super leuk is om te doen en je jezelf hierdoor erg goed gaat ontwikkelen, je komt dingen tegen waar je anders nooit aan gedacht hebt en anders ook nooit had kunnen doen. Ik ben van mening dat –als je er klaar voor bent- het gewoon moet gaan doen.

Wanneer ben je er klaar voor? De ‘juiste tijd’ bestaat niet er is geen ‘ideale tijd’, de perfecte tijd is VANDAAG, je hoeft niet te wachten op die ‘ene’ dag. Er is altijd wel een excuus om iets niet te doen of uit te stellen, maar soms moeten we gewoon tegen onszelf zeggen dat VANDAAG, NU! De perfecte en ideale dag is om de dingen nu eigenlijk te doen die we zouden moeten doen.

“Action is the real measure of intelligence.”

Love Your Life!

Youri

PS: Dit artikel heb ik voor degene geschreven die misschien weg willen bij een werkgever, als je het naar je zin hebt, blijf vooral zitten waar je zit, anders een plan maken voor jezelf en stap voor stap maken dat je wegkomt om te doen waar je van houd!

PPS: Hulp nodig? Contact mij en ik ga kijken wat ik voor je kan doen youri.swart@gmail.com (Neem alleen contact als je écht wilt veranderen)

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie