Mentale Zelfverdediging: Optimisme

Zelfverdediging is veel meer dan slaan en schoppen en in de Jing Wu Kids trainingen welke wij in Almere en Lelystad geven  hebben wij altijd aandacht voor een stukje ‘Mentale Zelfverdediging’ Deze week hadden wij het gehad over OPTIMISME. Over wat optimisme is en hoe we dat kunnen gebruiken in de praktijk. (wat we ook daadwerkelijk hebben gedaan, erg leuk!)

Elke keer weer als ik het heb over een bepaald soort levensles of een karaktereigenschap hebben  in de training dan merk ik dat ik hierdoor zelf verander en dat in soms geconfronteerd wordt met het feit dat –ook ik- niet perfect ben.

optimisme
Steven naar Perfectie (Meesterschap)
Het ontdekken van de verbeterpunten bij jezelf en deze zo goed mogelijk zien te perfectioneren is een uitdaging op zich. Het ‘completer maken’ van jezelf is in mijn ogen het beste wat je voor jezelf en voor de mensen om je heen kan doen.

Ik ben van mening dat als je een optimist bent je jezelf beter gaat voelen, gelukkiger bent en je effectiever oplossingen zult vinden naar problemen en hierdoor meer zult bereiken in je leven.

De pessimist ziet problemen in elke mogelijkheid, de optimist ziet mogelijkheden in elk probleem.’ – Winston Churchill.

Fijne dag!

 

Over Youri Swart
Mijn naam iyouris Youri Swart en samen met mijn lieve vriendin Irene hebben wij een prachtige dochter genaamd Yara. Als ik niet bij mijn gezin ben dan hou ik mij vooral bezig met mijn passie en dat is lesgeven bij Vechtkunst en Leiderschaps Academy wat ik momenteel fulltime doe. Je kunt mij altijd een berichtje sturen of dit nu een project, samenwerking, feedback of ‘gewoon’ werk is youri.swart@gmail.com – ik zou het leuk vinden om van je te horen. Bedankt voor het langskomen!

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie