Simpel en Gemakkelijk (deel 2)

We willen altijd meer, meer meer en MEER. We willen het simpel en we willen het steeds meer op een eenvoudige manier. Maar is Simpel en gemakkelijk echt de juiste oplossing?


Voorbeeld:
Stel je nu eens voor je bent –laten we zeggen- een verkoper bij een autobedrijf en jij gaat je werk simpel en gemakkelijk maken voor jezelf (en je werkgever). Wat denk je als je werkgever een ‘goedkopere’ werknemer kan vinden die hetzelfde gemakkelijke en simpele werkzaamheden ook kan uitvoeren..juist DAT bedoel ik. DIT is wat er momenteel steeds vaker en vaker om ons heen gebeurd.

Paarse Koe = Kunst (en geen kopie)

Paarse Koe = Kunst (en geen kopie)

De Oplossing?
De oplossing ligt –denk ik- voor onze voeten. We moeten minder denken in simpel en gemakkelijk maar meer in ‘hoe kan ik mij hierin onderscheiden’, hoe kan jij jezelf, je bedrijf of anders tot iets anders, iets unieks maken? Iets buitengewoon! Iets revolutionair?

Zal het niet eenvoudig zijn? NEE.
Zul je hard moeten werken om het voor elkaar te krijgen?JA!
Zitten hier ook risico’s aan? JA
Is het ‘t’ waard? Denk het zeker van WEL!

Wat zijn je kwaliteiten, wat maakt jouw uniek – iedereen is UNIEK nietwaar- laat eens zien wat jij in je kunnen hebt zitten en focus met al je energie hierop. DOE HET.

Accepteer niet het ‘gemakkelijke’, accepteer de prijs die je moet betalen om het ‘unieke’ te creëren.

[Dit is voor mijzelf geschreven om mijzelf in te laten zien dat ik in het groter geheel moet blijven kijken, hopelijk heb ik je tegelijkertijd ook kunnen inspireren 😉 ]


Wie is Youri Swart?
youriswartMijn naam is Youri Swart en samen met mijn lieve vriendin Irene hebben wij een prachtige dochter genaamd Yara. Als ik niet bij mijn gezin ben dan hou ik mij vooral bezig met mijn passie en dat is lesgeven bij Vechtkunst en Leiderschaps Academy wat ik momenteel fulltime doe. Je kunt mij altijd een berichtje sturen of dit nu een project, samenwerking, feedback of ‘gewoon’ werk is youri.swart@gmail.com – ik zou het leuk vinden om van je te horen. Bedankt voor het langskomen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie