De Grootte van Je Gedachten bepaalt de Omvang van je Resultaten

 

De Grootte van Je Gedachten bepaalt de Omvang van je Resultaten
Door: Youri Swart

Veel mensen hebben al een pre- excuus (van tevoren een excuus) klaar waarom ze gaan mislukken voordat ze zelfs ergens aan beginnen. Degene die weinig succes hebben, hebben voor zichzelf excuses en gebruiken de woorden ‘Als ik..’ met regelmaat. Ze hebben een excuus gereed om elke mislukking uit te kunnen leggen.
  

 Whatever-You-Think-Think-the-Opposite-731623  

De Grootte van Je Gedachten Bepaalt de Omvang van je Resultaten. Per persoon maakt het natuurlijk een verschil waarom er geen succes is in zijn of haar leven. Dit kan angst voor succes zijn, maar dit kunnen bijvoorbeeld ook ‘kwesties’ in het verleden zijn, of zij laten adviezen van negatieve mensen hun gedachten controleren.  

  

Vijfennegentig procent waarom dingen mislukken is vaak gebaseerd op de angst voor succes. Alles waar wij angst voor hebben is aangeleerd, daarom moeten wij dit afleren. Kortom wij geven ons zelf redenen om te mislukken, of om het helemaal niet te proberen…

 “Je Hebt een Excuus of je hebt een Resultaat”

Onderzoek voor jezelf de ‘Als Ik’ lijst en kijk eens eerlijk naar jezelf of je deze gebruikt in je training, in je carrière of in het leven in het algemeen.   

 Als ik jonger was……..
 Als ik meer tijd had om te trainen…….
 Als ik groter was………
 Als ik geen gezin moest onderhouden……..
 Als ik meer geld had……..
 Als ik me nika kon aantrekken van wat mensen over mij dachten……..
 Als ik het talent van sommige mensen had……….
 Als ik niet zo hard hoefde te werken……..
 Als ik ergens anders woonde …….
 Als ik in fysiek goede conditie was……..

De lijst kan maar door blijven gaan. Een excuus hebben kan fataal zijn voor je succes. Luister naar je gedachten en wat je tegen jezelf zegt. Het hebben van een excuus is een gewoonte die je kan doorbreken door constant te oefenen en te analyseren. Quote van Plato “ The first and best victory is to conquer self. To be conquered by self is of all things the most shameful and vile.” 

  

 

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie