Dit is waarom ik niet meer wil dat je mij ‘meester’ noemt

Sorry, ik maak helaas nog dagelijks foutjes en ik streef ernaar om het beste uit mijzelf te halen. Ik merk dat ik mijzelf ‘meester’ heb laten noemen, dit vooral door de Jing Wu Kids uit Almere en Lelystad.

De naam ‘Meester’ is op school een heel gebruikelijk woord die voor de leerkracht van een klas staan en heb deze naam dan ook gewoon doorgevoerd naar mijn trainingen.

In een school voor de vechtkunst is ‘meester’ of ‘master’ in het Engels de naam voor iemand weggelegd die ‘de weg’ al heeft bewandeld en die ‘er al is’. Het is iemand die deze titel heeft verdiend en al diverse grote obstakels heeft overwonnen.

Uiteraard heb ik al diverse obstakels gehad (zoals vele andere, waaronder jij ook waarschijnlijk) maar ik zie dat ik er nog lang niet ben en dat ik nog een lange weg heb te gaan. Echt grote obstakels zal ik nog moeten overwinnen. Natuurlijk streef ik ernaar om de weg van een ‘echte’ meester / master te bewandelen en ga mijzelf leren om dit niveau te gaan behalen.

Ik ben geen meester maar ben iemand die andere van dienst is vandaar ik de naam ‘coach’ een veel betere naam vind. De naam meester geeft instructies die je moet opvolgen, de naam coach is in mijn beleving iemand die zoals in het wing chun gezien wordt als si-hing, welke wordt vertaald als ‘oudere broer’.

Dus graag voor de Jing Wu Kids niet meester Youri’ maar ‘coach Youri’, het zal even wennen zijn voor ons beide maar hier denk ik dat ik mij veel prettiger zal gaan voelen.

Op een reis naar meesterschap!

Youri

(sorry, ik had moeten afsluiten met ‘Coach Youri’)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie