1 Jaar Zonder Alcohol, en wat ik heb Ontdekt.

Afgelopen oktober 2011 (om precies te zijn 2 oktober 2011) had ik voor mijzelf besloten om een maand lang geen alcohol te gaan drinken. Ik had dit voor mijzelf gedaan omdat ik had gemerkt dat wanneer ik in het weekend alcohol gedronken had –doordeweeks dronk ik geen alcohol, ik haalde het weekend het altijd weer voor de hele week- mijn training er zeer slecht onder leidde.

Nu bijna 7 maanden later heb ik nog steeds geen druppen alcohol gedronken, en nu zal ik het 1 jaar gaan volhouden als ‘persoonlijke overwinning nummer 2’ (t/m 2 oktober 2012)

Dingen die ik heb ontdekt sinds ik geen alcohol drink:

 1. Dat ik meestal aan het einde van de week drink, vrijdag en of zaterdag, vaak om de week ervoor te ‘vergeten’ of ‘weg te drinken’.
 2. Ik heb ontdekt dat op ELKE sociale bijeenkomst gedronken wordt, of dit nu op een bedrijfsfeestje, een verjaardag, etentje is. En mensen proberen je vaak alcohol aan te bieden en kijken je raar aan als je geen alcohol neemt. [ik vond het ook zelf ook raar toen ik dronk en mensen geen alcohol namen]
 3. Hierdoor realiseer ik mij dat het erg moeilijk is voor mensen met een alcohol verslaving om toch vrienden om je heen te hebben die alcohol drinken.
 4. Sommige mensen vinden het best dat wanneer je niet drinkt, en sommige gaan meteen in de verdediging, alsof ik ze veroordeel dat ze nog drinken en ik niet.
 5. Ik heb gemerkt dat ik minder naar sociale bijeenkomsten ga omdat ik denk dat ik dan niet meer leuk en grappig gevonden wordt als ik niet drink.
 6. De volgende dag nadat ik gedronken had voelde ik mij altijd erg slecht, kater! en deed ik die dag erna eigenlijk helemaal niets (behalve mijn lichaam laten herstellen).
 7. Dat het nu normaal voor mij is geworden om geen alcohol te drinken sinds ik geen druppel alcohol meer drink. Een glas water vind ik ook prima.
 8. Mijn training er minder onder leid en ik veel beter (en meer!) uit mijn training kan halen. Waardoor ik sneller naar mijn doelen kan toewerken.
 9. Dat wanneer ik drink ik mij als een ‘aap’ gedraag en dat ik het kind in mij weer naar boven haal en ik mij realiseer dat ik meer wil ‘spelen’ en voor de ‘maatschappij’ rare dingen doe, eigenlijk tegen het ‘normale’ of ‘burgerlijke’ wil aanschoppen, terwijl het heel burgerlijk is dat je drinkt, want het valt mij op dat bijna iedereen drinkt.
 10. Dat het geaccepteerd wordt dat je raar doet en als een debiel gedraagt, je bent tenslotte dronken, nu mag het.
 11. Dat ik denk dat het drinken van alcohol een gevoel van vrijheid is, dat je ‘masker’ die de hele week op het werk gedragen wordt eindelijk af mag. Je eindelijk het ‘stomme werk’ even achter je kan laten. TENZIIJ je WERK tevens je PASSIE is!

Youri

UPDATE: Ook het gehele jaar 2013 zal ik geen alcohol drinken,zie: Ook in het jaar 2013 GEEN Alcohol.

UPDATE deel#2: 2 jaar geen alcohol en wat ik (nog meer) heb Ontdekt.

Youri Swart – Vechtkunst & Levenskunstenaar
youriswart
Ik Youri Swart heb mijn ‘gewone baan’ opgezegd om mijn droom na te gaan en dat is mijn passie uit te oefenen:’Mensen coachen en trainen om meer zelfvertrouwen te krijgen, steviger in hun schoenen te laten staan en zich zowel mentaal als fysiek weerbaarder en sterker te maken en het beste uit de ander te halen’ Dit doe ik voor bedrijven en particulieren in groepsverband en individueel (En met VEEL plezier!).Je kunt mij altijd een berichtje sturen of dit nu om een project, samenwerking, feedback of ‘gewoon’ omdat je het wilt youri.swart@gmail.com – ik zou het leuk vinden om van je te horen. Als wij een band hebben, dan hebben wij elkaar via deze weg ontmoet. Bedankt voor je bezoek ;-)

PS: Wat ik aan het doen ben is een onderdeel van mijn test.

 • Delano

  27 april 2012 om 11:27

  Leuke blog Yoeri, alcohol heeft voor een velen een rol van “ontspanning” waarbij de één zich totaal anders gedraagt dan de ander. Het “verwijt” niet alcohol te nuttigen op een feestje of bijeenkomst is wat mij betreft verwaarloosbaar. De rol waarin mensen je kennen daarentegen is een andere uitdaging, je bent tenslotte wie je bent en als je plots veranderd vindt niet iedereen dat altijd zo leuk. Zo ook met het “gezellig” meedrinken. Een glas water kan net zo “gezellig” zijn, maar dat je anders reageert is hoogstwaarschijnlijk. Alcohol is niet voor niets de meest geaccepteerde drug die het best dosseerbaar is waardoor grenzen heel geleidelijk aan makkelijk vervagen, neem bijvoorbeeld het comazuipen. Ik zou zeggen hou vol en blijf schrijven 🙂 Groet Delano


  Beantwoorden
  • martialartssuccesacademy

   27 april 2012 om 12:14

   Hoi delano,

   Dank voor je leuke reactie!

   Het is inderdaad een meest geaccepteerde HARD DRUGS, eigenlijk heel vreemd natuurlijk.

   Zoals jij aangeeft geeft alcohol een gevoel van ontspanning en nu vraag ik mij dus af hoe het komt dat wij zo gespannen zijn en ontspanning moeten vinden in alcohol…zijn we dan allemaal zo druk?

   Groetjes Youri


 • Dennis de Kruijff

  27 april 2012 om 12:11

  hey youri,
  klopt helemaal wat je zegt! kan me overal wel wat bij voorstellen.
  Er is natuurlijk altijd wel onderscheid in af en toe is een biertje ofzo of elke keer je grenzen opzoeken!

  wel balen had ik afgelopen zaterdag zelfs geen alcohol gedronken om zondag met voetbal beter te kunnen presteren..zelfs niet 1 biertje..raak ik gebelesseerd aan mijn hamstring..(ook een goede voorbereiding en warming up) juist deze keer alles goed gedaan!!
  goed gedrag wordt dus niet altijd beloond:)

  succes met jou doelen/ persoonlijke overwinningen..misschien drinken we 3 oktober een biertje?


  Beantwoorden
  • martialartssuccesacademy

   27 april 2012 om 12:50

   Uiteraard is het volgens mij wel okee als je het met mate doet..ik kan dat alleen niet 😉 mate is lastig voor mij, en ik denk dat dat waarschijnlijk mijn ‘echte probleem’ is.

   Als ik ergens voor ga dan wil ik voor de volle 200% gaan en dat heb ik ook met alcohol 😉

   Goed gedrag wordt altijd beloond, misschien heb je even teveel gedaan of wilde je juist ‘te’ graag, hopelijk herstel je weer snel!


 • Terry

  27 april 2012 om 14:21

  Ik drink geen alcohol, ik ben namelijk minderjarig ;P
  Goed zo Youri! Hou het vol he? Fijne vakantie


  Beantwoorden
  • martialartssuccesacademy

   27 april 2012 om 19:13

   dankje terry! ik ga het volhouden 😉 jij ook fijne vakantie!


 • YES! Het is mij Gelukt! « The New Dojo- The Place of the Way

  2 oktober 2012 om 08:49

  […] dit artikel kon je al lezen wat ik heb geleerd om een tijd geen alcohol te drinken en hoe ook mijn omgeving […]


  Beantwoorden
 • Het Is Gedaan Maar Ben Nog Niet Klaar.. « The New Dojo- The Place of the Way

  2 december 2012 om 12:52

  […] 1 Jaar Zonder alcohol, en wat ik heb Ontdekt […]


  Beantwoorden
 • Test 2012 is Klaar. « The New Dojo- The Place of the Way

  3 januari 2013 om 07:34

  […] 2. 1 Jaar Zonder alcohol, en wat ik heb Ontdekt Klaar! […]


  Beantwoorden
 • basupikombinasi

  16 oktober 2013 om 10:58

  Super!! Ik drink nu 4 weken geen druppel meer, en voel me ineens echt een stuk helderder, en beter gefocussed in mijn basupikombinasi training! mooi geschreven!


  Beantwoorden
  • martialartssuccesacademy

   16 oktober 2013 om 11:24

   Top zeg en je zult merken dat je jezelf steeds sterker gaat voelen omdat andere geen controle meer hebben over wat ze doen en jij wel. Dit geeft mij in ieder geval de motivatie om ervan af te blijven 🙂

   Succes en houd mij graag op de hoogte van je vorderingen.

   Youri


 • 2 Jaar geen Alcohol en wat ik (nog meer) heb Ontdekt. | The New Way.

  14 december 2013 om 22:30

  […] had met alcohol maar om mijzelf uit te dagen hoe het zou zijn zonder druppel alcohol) dit is wat ik in dat jaar geleerd had over alcohol en wat ik had ontdekt. Voor het jaar 2013 heb ik ook als doel om geen alcohol te drinken. Eind van de maand mag ik daarop […]


  Beantwoorden
 • Als Het Allemaal Gemakkelijk Was. | The New Way.

  25 januari 2014 om 17:27

  […] in dag uit veel (lees: heeel veel!) Dingen op te geven.  Geen feestjes,  niet meer uitslapen,  geen alcohol,  een strenge dieet,  geen avondje met je liefje op de bank, zeer streng trainingsregime en ga zo […]


  Beantwoorden
 • Ik Nomineer… | The New Way.

  17 februari 2014 om 15:33

  […] ‘ik nomineer iedereen om 1 jaar geen alcohol te drinken’ of binnen 24 uur minimaal 30 minuten hebben gesport/getraind te hebben. Binnen 24 uur een gezonde […]


  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie