Neem 100% Verantwoordelijkheid over je Eigen Leven.

100 proicent verantwoordelijk
Zodra jij inziet dat niemand maar dan ook niemand anders je jou kan helpen bij de juiste beslissingen behalve jijzelf.

Als jij geen beslissing maakt dan maakt een ander die wel en inderdaad geen beslissing is ook een beslissing.

Als jij je leven de ‘juiste’ richting op wil sturen zul je jou keuzes afstemmen op hetgeen wat jij wilt.

Jij kunt altijd op JEZELF terugvallen.

Hiervoor is zelfvertrouwen nodig zodat jij meer gaat geloven in jezelf en hierdoor de keuzes niet aan anderen overlaat maar aan degene waarop jij altijd kan terugvallen. .en dat is jezelf.

Mocht jij jezelf in de ‘steek’ hebben gelaten dan is het misschien nu het moment om jezelf weer terug te vinden en te ontdekken wie je eigenlijk bent en wat je eigenlijk hier komt doen in deze wereld.

Neem Tijdig rust om aan Jezelf te Werken
Wat mij altijd help is om mijzelf soms even terug te trekken en alleen te zijn, vond alleen zijn soms erg moeilijk maar indien je hier rust en vrede in hebt gevonden dan zul je merken dat het eigenlijk heel plezierig is om even alleen te zijn en jezelf tot rust te brengen. We willen vaak heel veel en in een korte tijd en daarom juist rust momenten inlassen om jezelf niet voorbij te gaan.

Vaak weet je zelf al wat goed en niet goed is, wanneer je hier op gaat letten en je Hart Volgt dan zul je merken dat alles op een of andere manier op zijn plaats komt.

Niet teveel op anderen Leunen.
Focus niet teveel op anderen en maak ook je eigen keuzes en laat niet altijd de ander beslissen. Doe ook eens wat jij wilt. Dit is voor sommige ‘eng’ omdat het wel erg gemakkelijk is om de verantwoording en de ‘schuld’ aan andere te geven wanneer er iets mis zal gaan.

Fouten zijn Goed.
Als er iets mis gaat zie het dan als een les, een les die jij je hele leven kan gebruiken. wanneer je nooit een fout en een hierbij geen les leert zul je merken dat je stilstaat in je persoonlijke groei. Omarm fouten en haal hier je leer punten uit.

Het feit is dat niemand maar dan ook niemand perfect is en dat is ook niet het doel, het doel is om jezelf elke dag weer een beetje beter te maken als de dag van gisteren, neem je verantwoordelijkheid en doe wat nodig is.


Youri Swart - Blackbelt MindsetHet bovenstaand artikel is een fragment uit het ontwerp van mijn nieuwe boek: Black Belt Mindset, welke ik momenteel aan het schrijven ben. Andere artikelen kun je lezen op deze pagina. Ik selecteer en publiceer een gedeelte uit het boek en plaats deze als ‘werk in uitvoering’ om je mee te nemen in het proces en ik zou graag je gedachten en feedback willen hebben op hetgeen wat ik aan het schrijven ben. Laat het graag onderaan in een reactie weten wat je ervan vind 😉

Youri Swart – Inspirator | Trainer | Coach youriswart
Ik Youri Swart heb mijn ‘gewone baan’ opgezegd om mijn droom na te gaan en dat is mijn passie uit te oefenen:’Mensen coachen en trainen om meer zelfvertrouwen te krijgen, steviger in hun schoenen te laten staan en zich zowel mentaal als fysiek weerbaarder en sterker te maken en het beste uit de ander te halen’ Dit doe ik voor bedrijven en particulieren in groepsverband en individueel (En met VEEL plezier!). Ik geef samen met een team van trainers, trainingen, workshops, clinics en cursussen in Zelfverdediging en Weerbaarheid voor bedrijven en particulieren (volwassenen en kinderen) in Almere en Lelystad.

Als mensen tegen je zeggen ‘Dromen kunnen niet uitkomen, vertel hen dan over mijn verhaal’

Voor meer info voor onze effectieve trainingen voor kinderen zie onze website www.jingwukids.com

Volwassenen zie onze website, www.iucta.nl 
Trainingen en workshops voor bedrijven: http://budoworkshop.com

Trainingen en workshops voor bedrijven: http://budoworkshop.com

Of stuur een mail voor meer info,martialarts4succes@gmail.com

 • Tanja de Leeuw

  3 juni 2014 om 20:31

  Ik ben het met je eens dat er niemand of niets in deze wereld is die de oorzaak kan zijn voor het verwaarlozen van jezelf. Je bent daar zelf verantwoordelijk voor. Als je je knelpunten en problemen durft te erkennen, dan kun je je gaan focussen op hetgeen je wilt bereiken, te worden wie je wilt zijn. Maar hoe zorg je dan voor de balans en organisatie in je leven om dat wat op orde is gekomen ook op orde te houden? Een dagboek of planning kunnen je helpen om kleine stapjes vooruit te maken of het nu de goede stappen zijn of zijsporen maakt niet uit. Maar je loopt ook tegen blokkades/stilstand aan, herhalende confrontaties met jezelf die ondanks de bewustwording die het mogelijk oplevert, wel valkuilen zijn om terug te vallen in oude patronen.


  Beantwoorden
  • martialartssuccesacademy

   3 juni 2014 om 21:54

   Inderdaad Tanja!

   De kunst is om deze oude gewoontes te doorbreken en net zo lang doorgaan totdat het lukt.

   Laatst had ik op een deur van een gym zien staan: ‘its all about commitment’


  • warrioracademy.nl

   17 november 2014 om 14:42

   Inderdaad Tanja, Die onderliggende ‘oude patronen’ ofwel ‘gewoontes’ welke in ons onderbewustzijn zitten en die ons tegenhouden die zullen we moeten doorbreken, hiervoor zul je de ‘strijd’ tegen jezelf moeten aangaan.

   Dit is zeker niet gemakkelijk en ook ik ervaar dit vaak, ofwel dagelijks. Maar denk als je genoeg vertrouwen hebt in jezelf dat het goed gaat komen en dit ook vasthoud en doorzet dan moet het in mijn beleving goed komen.

   Hierdoor denk ik dat de ‘vechtkunst’ zeer goed te spiegelen is op het ‘dagelijkse leven’.

   Fijne dag!

   Youri


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een Proefles Reserveren?

Klik op de onderstaande dag en locatie